Bedrijfsnieuws

Bobex neemt Nederlandse sectorgenoot Verbouwkosten over

Bobex neemt Nederlandse sectorgenoot Verbouwkosten over
Bobex, de grootste Belgische vergelijkingssite voor offertes bij bouw- en renovatiebedrijven, zet zijn overnametocht gestaag verder en neemt het Nederlandse Verbouwkosten BV over. De sectorgenoot is een gevestigde waarde in Nederland en één van de grootste klusnetwerken in de Benelux. Met deze overname versterkt Bobex zijn positie in Nederland en zijn leidende positie in de Benelux. Op Verbouwkosten.com kunnen consumenten terecht met al hun vragen over bouwen en renoveren. Bobex wil met zijn derde overname op anderhalf jaar tijd nog meer inzetten op duurzame sectoren. Eerder dit jaar nam het al het online renovatienetwerk SVH over en begin 2021 het Franse Renowizz.

Uniek bouwnetwerk

Met maar liefst 4 miljoen unieke bezoekers per jaar, is Verbouwkosten een gevestigde waarde voor Nederlandse bouwers en verbouwers, die er terechtkunnen met al hun vragen. “Het team digitale marketers uit ‘s-Hertogenbosch heeft een enorme expertise in huis op het vlak van online content en advies over bouwprojecten in en rond het huis”, vertelt Jean-Louis Van Marcke, oprichter en CEO van Bobex. “Zij trekken elke maand 300.000 Nederlandse en 60.000 Vlaamse consumenten met bouwprojecten aan op hun adviesplatform. Wij kunnen deze bezoekers nu helpen om een stap verder te gaan en ook offertes op maat te krijgen voor hun bouwprojecten. En dankzij deze verticale integratie zullen wij ons netwerk van duizenden vakmensen nog meer en betere projecten kunnen aanleveren”, vervolgt Jean-Louis Van Marcke.

Geen sprint maar een marathon

Peter Viveen, oprichter van Verbouwkosten: “Het is een groot compliment voor mezelf en het hele team van Verbouwkosten dat Bobex interesse heeft getoond in het bedrijf dat ik 15 jaar geleden opgestart heb. Dankzij deze samenwerking zullen we onze duizenden geïnteresseerde bezoekers met bouwplannen dagelijks snel kunnen helpen met het vinden van de juiste vakman.”

Verbouwkosten blijft trouwens opereren in de huidige vorm en locatie. “Ik blijf actief en aandeelhouder, want ik geloof in dit uniek project”, vervolgt Peter Viveen. “Ook buiten het werk hebben we nauwe banden, daar Jean-Louis en ​ andere Bobex collega’s ook fervente hardlopers zijn. Vorig weekend liepen wij samen de 20 km van Brussel, en binnenkort gaan we ook weer marathons lopen”. Jean-Louis Van Marcke bevestigt: “Inderdaad, we delen dezelfde passie maar ook dezelfde langetermijnvisie. Wij bieden kwaliteit aan en willen langetermijnrelaties met onze klanten, medewerkers en partners. Het is geen sprint maar een heuse marathon.”

Bobex neemt Nederlandse sectorgenoot Verbouwkosten over
Peter Viveen (l) en Jean-Louis Van Marcke

Elk nadeel heb se voordeel

Dat de bouwsector momenteel kreunt onder prijsstijgingen, is geen geheim. Vaak zijn ze een gevolg van de schaarste van materialen en de inflatie. Bouwwerken worden stilgelegd omdat er aan de afgesproken prijs niet meer gebouwd kan worden. Offertes zijn niet langer betrouwbaar en vaklui zijn vaak bezet of onderbemand. Een tendens die Bobex geen windeieren legt, want door prijzen te vergelijken op Bobex.com kunnen bouwers en verbouwers enorm veel geld besparen, tot wel 40 procent op een aankoop.

“Wij zijn een kwalitatieve datingsite voor (ver)bouwers en vaklui”, vertelt Jean-Louis Van Marcke. “Bobex zorgt voor de ideale match, op basis van criteria zoals de beschikbaarheid van een vakman, zijn expertise, zijn betrouwbaarheid en uiteraard de specifieke behoefte en de voorkeuren van de verbouwer. Wij zijn matchmakers en brengen de twee partijen met elkaar in contact. De klant krijgt een overzicht van de vakman, met reviews en recensies en een historiek op het platform. Zo verliest er niemand tijd en zorgen we voor een ideale kwalitatieve ‘date’. Hierin zijn wij uniek.”

Omzetgroei is goed, maar rendabele groei is nog beter

Bobex.com bestaat al 22 jaar en kan gerust een van de weinige Belgische internetsuccessen genoemd worden. Met de overname van Verbouwkosten is de Brusselse tech-speler niet aan zijn proefstuk toe. Het Franse Renowizz en het Belgische renovatienetwerk SVH werden al eerder ingelijfd. “Vorig jaar groeiden we 30 procent in België en bijna 60 procent in Nederland”, vertelt Jean-Louis Van Marcke. “Maar wij willen op een slimme en rendabele manier groeien. Veel omzet draaien met veel verlies interesseert ons niet. Vandaar dat we heel selectief zijn bij onze overnames. We willen verder groeien in Nederland en Frankrijk en ook andere overnames sluiten we niet uit, we blijven de markt scannen voor andere opportuniteiten.”

Ook interessant


Build for Life