Architectuur

Blauwdruk, het verhaal achter het Nationaal Historisch Museum

'Blauwdruk' toont de erfenis van drie jaar voorbereiding op een museum van de 21ste eeuw, het Nationaal Historisch Museum. Het boek geeft inzicht in de selectie van onderwerpen, de museale omgang met het verleden, de (digitale) presentatiemogelijkheden, de inrichting en de gemengde functies van het museumgebouw. Daarnaast biedt 'Blauwdruk' een beknopte geschiedenis van het Nationaal Historisch Museum, en een overzicht van alle projecten en de mensen die erbij betrokken waren.

De geschiedenis
Het Nationaal Historisch Museum werd in 2008 op verzoek van de Tweede Kamer opgericht. Doel was om de Nederlandse geschiedenis aan een zo breed mogelijk publiek te presenteren. Het museum organiseerde een groot aantal projecten, schiep een netwerk van historische initiatieven en liep voorop in de digitale revolutie, alles in voorbereiding van een nieuw gebouw. De regering besloot anders. Op 31 december 2011 wordt de steun stopgezet.

De toekomst
Het museum legt met de publicatie van Blauwdruk rekenschap af over zijn werk. Bovendien beoogt het een bron van inspiratie te bieden aan historisch geïnteresseerden, musea en erfgoedinstellingen, maar zeker ook aan een breed publiek dat nieuwsgierig is naar de plannen, de geschiedenis en - misschien ook - de toekomst van het Nationaal Historisch Museum.

Blauwdruk
Plannen, schetsen en geschiedenis van het Nationaal Historisch Museum (2008-2011)

ISBN 9789461058799 | Nederlandstalig
Paperback | 300 pagina's | Full color

€5 korting tot 12 juni 2012!
Klik op de bestel-link en betaal geen €34,50 maar €29,50. U ontvangt het boek in Nederland zonder verzendkosten thuis. Bestel