Bijna 4% meer exposanten op Batibouw 2020

  BE   27 februari 2020 Bron: Batibouw
Bijna 4% meer exposanten op Batibouw 2020
Dankzij de vele vernieuwingen aan Batibouw, steeg het aantal exposanten dit jaar met 3.6%. De beurs werd in een nieuw jasje gestoken en heeft heel wat nieuwigheden in petto. Afspraak van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart in de Paleizen van Brussels Expo. Lees alles over Batibouw 2020 in ons uitgebreide Batibouw dossier.

Nieuwe formule voor professionals

De voorgaande jaren gaf Batibouw de mogelijkheid aan de professionelen om deel te nemen aan twee dagen die alleen aan hen gewijd waren. Dit jaar zijn deze dagen geschrapt om plaats te maken voor drie professionele beurzen die tijdens Batibouw plaatsvinden. Dankzij deze nieuwe formule zijn er 3,6% exposanten bijgekomen. Heel wat exposanten die niet meer op de beurs stonden, zijn dankzij deze professionele beurzen teruggekeerd. Het gaat om grote namen zoals Grohe, Villeroy & Boch, Duravit, Buderus, Bosch, …

De drie professionele beurzen die plaatsvinden in Paleis 1 van Brussels Expo zijn: FINISHING, de beurs voor afwerkingsmogelijkheden die plaatsvindt op woensdag 4 maart, PROBUILD, met als thema ruwbouw, daken en ramen & deuren, dat eveneens plaatsvindt op woensdag 4 maart en INSTALLPRO, de beurs voor HVAC-, sanitair- en elektriciteitsinstallateurs, die gepland staat op vrijdag 6 maart. Deze beurzen voor professionals vormen het ideale kader voor matchmaking: professionele bezoekers en exposanten kunnen er de laatste innovaties bespreken en commerciële contacten leggen. De nieuwe formule maakt het mogelijk voor exposanten om zowel aanwezig te zijn op de negen BATIBOUW-dagen voor particulieren als op één of meer professionele beurzen. Deze beurzen zijn enkel toegankelijk op uitnodiging, en vooraf registreren is verplicht.

Projecten voor een interactiever bezoek

FISA luistert naar de professionele en particuliere bezoekers en zet volop in op vernieuwing. Interactieve zones zullen zorgen voor nog meer bezoekersbeleving. Zo wordt Paleis 4 omgedoopt tot ‘Inspiration Zone’. De bezoekers kunnen vier woonstijlen, in de vorm van een collectief woonproject, bezoeken en zich hierdoor met behulp van een interieurarchitect laten inspireren: een studio, een appartement met één slaapkamer, een appartement met twee slaapkamers en een eengezinswoning.

FISA voorziet een advieszone, gelegen aan de voorkant van Paleis 5. Bezoekers kunnen een kwartier lang vragen stellen aan professionelen uit de sector, zoals notarissen of architecten, om zo hun renovatieplannen vorm te geven. De grote spelers in de sleutel-op-de-deur sector tekenen dit jaar eveneens present in Paleis 5, maar de particulier is er ook op het juiste adres voor advies bij zijn keuze in bakstenen, betegeling of wandbekleding.

In twee conferentiezones (in Paleis 5 en 12) geven merken, exposanten en partners uiteenzettingen over verschillende specifieke thema’s. Het doel is telkens de bezoeker nog beter te informeren over interessante nieuwigheden of vernieuwde regelgeving en normering.

Paleis 12 wordt dan weer omgetoverd tot ‘Experience Plaza’ waar onder meer de warmtepomp in de schijnwerpers staat, als onderdeel van een ecologisch en economisch alternatief voor fossiele brandstoffen.

FISA heeft in samenwerking met SANOMA voor de beursbezoekers een “eco parcours” en een “innovatieparcours” uitgewerkt dat ze doorheen de hele beurs kunnen volgen. Dankzij dit parcours krijgen exposanten extra zichtbaarheid voor hun nieuwigheden.

Een andere te ontdekken zone op de beurs is de ‘Do It Yourself Zone’. Deze is te vinden in Paleis 3 waar workshops, demonstraties of wedstrijden worden georganiseerd, in samenwerking met Brico. Bezoekers kunnen er ook terecht voor uitgebreid advies over verhuizingen.

Thema's sluiten naadloos aan op de actualiteit

BATIBOUW speelt in op de milieubewuste trend van het moment (en de toekomst!) door bezoekers verschillende oplossingen te bieden om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, onder de noemer "Green Building”. Verschillende ecologische oplossingen bieden zich aan, zoals de kringloopeconomie. Deze streeft ernaar om producten, de onderdelen daarvan en de gebruikte materialen zo lang mogelijk in omloop te houden, met behoud van de vereiste kwaliteit.

Het tweede thema van BATIBOUW is “Smart Heating and Cooling”. Hoe kan men slimme verwarming en koeling mee opnemen in de bouw of renovatie van een woning? Voor zowel een nieuwbouw als een renovatie op grote schaal is een warmtepomp vaak de meest logische keuze.

Tot slot zijn de badkamer- en keukentrends dit jaar gebaseerd op “klein en schattig”, met het thema “Small is beautiful”.

Meerdere kandidaten om een prijs te kapen op de Belgian Build Awards

22 genomineerden maken nog kans op een Belgian Building Award die zal uitgereikt worden op dinsdag 3 maart op BATIBOUW. Een negenkoppige jury heeft de longlist van meer dan 90 inzendingen herleid tot een shortlist van 22 kandidaturen binnen vier categorieën: 3|2|1 Facade Award, Build2Work, Mixed Use en Rookie of the Year. Daarnaast zal de jury ook opnieuw een Pioneer Award uitreiken.

Een beurs volledig op maat van de bezoeker

De openingsuren van de beurs werden aangepast zodat de bezoekers BATIBOUW ook makkelijk na de werkdag kunnen bezoeken, zonder daarom in de file te zitten. De beurs zal dus geopend zijn van 12u tot 20u30 tijdens de week en van 10u tot 18u30 tijdens het weekend. Bovendien kunnen bezoekers gebruik maken van een gratis ticket geldig voor een bezoek tijdens de week vanaf 16u.

Alle praktische informatie over Batibouw 2020 leest u hier.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo