Betonprijs 2013 voor de Nedinsco Fabriek

  NL   22 november 2013 Bron: woonwenz
Betonprijs 2013 voor de Nedinsco Fabriek
Nedinsco Fabriek
Woensdagavond heeft de Nedinsco Fabriek de Betonprijs 2013 in de categorie restauratie / reparatie gewonnen. Vogel BV, uitvoerder van de beton-herstelwerkzaamheden en specialist in betononderhoud had de Nedinsco Fabriek voorgedragen. De aanvraag is ingediend in samenspraak met Diederendirrix Architecten en Woonwenz. De betonprijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt door de Betonvereniging.

Gebruik van recente technieken

Het gebruik van de meest recente technieken van betonherstel gecombineerd met de herontwikkeling en renovatie van het project maakte de Nedinsco Fabriek winnaar van deze categorie. Evenals dat het casco van het gebouw nagenoeg geheel in oorspronkelijke vorm is teruggebracht.

Kenmerkend voor de keuze was ook dat het project een voormalige industrieel complex is, in Bauhaus-stijl met een 36 meter hoge torenconstructie die in 1929 is gebouwd. De betonvereniging noemt de Nedinsco Fabriek een goed voorbeeld van de ĎNieuwe Zakelijkheidí die in de jaren 20 in de mode was. Het vergelijk wordt gemaakt met de Van Nelle fabrieken in Rotterdam en de Witte Dame van Philips in Eindhoven.

De Nedinsco Fabriek

Woonwenz neemt na jarenlang getouwtrek in 2010 het vervallen Nedinsco onder haar hoede en start na uitwerking van de plannen met de herstelwerkzaamheden. In juli van dit jaar wordt de Nedinsco Fabriek opgeleverd. Er zijn 27 sociale huurappartementen gerealiseerd evenals een mediahuis voor Omroep Venlo, L1, Media Creations en anderen, zoals het ondernemerscollectief Toren Vijf. Enkele commerciŽle ruimtes zijn nog te huur. Gemeente Venlo zal begin 2014 een deel van haar ambtenarenapparaat huisvesten in het gebouw. De restauratie van de Nedinsco Fabriek werd mede mogelijk gemaakt door financiŽle bijdragen van de Gemeente Venlo, Provincie Limburg en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo