Verbouwen

Getransformeerde Nedinsco Fabriek geopend

Afgelopen donderdag is de Nedinsco Fabriek in Venlo officieel geopend. De voormalige periscopenfabriek is naar ontwerp van diederendirrix architecten getransformeerd naar een woon-werkgebouw. In het monumentale complex zijn onder meer woningen, commerciële ruimtes en de onderkomens van mediaorganisaties gehuisvest. Ook zal de gemeente Venlo een aantal afdelingen verhuizen naar de begane grond van het gebouw. Begin volgend jaar moet deze operatie zijn voltooid.

Het Nedinsco-gebouw, een van de markantste bouwwerken van de Limburgse stad, is in de jaren twintig van de vorige eeuw gebouwd, naar ontwerp van de Duitse architect Hans Schlag. De fabriek wordt gerekend tot de monumenten van Nieuwe Zakelijkheid in Nederland.

Voor de transformatie is het complex, inclusief de later aangebouwde delen, gestript tot diens casco en volledig gerestaureerd. Daarnaast is het gebouw van beton, staal en glas heringericht en zowel thermisch als geluidstechnisch beter geïsoleerd.

Nedinsco, dat in juli werd opgeleverd, is onderdeel van Plan Maaswaard, een van de grote stedenbouwkundige projecten in en rond Venlo.

Meer info en afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant