Duurzaam Bouwen

Betere samenwerking is nodig voor duurzame bouw

Een betere samenwerking is nodig om tot een duurzame bouw te komen. Onderzoek van Hogeschool InHolland toont dit aan. Het sociale netwerk Paviljoen 2030 gaf opdracht tot het onderzoek. Naast een betere samenwerking is ook een betere communicatie nodig, zodat alle partijen vanaf het begin bij het bouwproces worden betrokken.

Als alle partijen vanaf het begin samenwerken en met elkaar communiceren kunnen duurzame technieken en oplossingen op de beste en juiste manier geïntegreerd worden. Eenvoudig is het echter niet om een en ander te realiseren. Zo is er een grote behoefte aan cursussen en trainingen op het gebied van duurzaamheid. Met die cursussen en trainingen kunnen ervaren medewerkers hun kennis vergroten. Daarnaast is het zaak om meer bekendheid te genereren over duurzaamheid. Dat kan door te informeren over wat het oplevert aan onder andere besparing en comfort.

De gedachte is dat via Paviljoen 2030 gezorgd kan worden voor het stimuleren van samenwerking en het delen van kennis. Opleidingen moeten hier ook op inspelen door de opleidingen breder neer te zetten qua kennis. Op die manier wordt al in een vroeg stadium gezorgd voor het communiceren en samenwerken met andere disciplines.

Gebaseerd op: Cobouw