Besix Group lanceert zijn Start-Ups Accelerator

21 juni 2018 Bron: Besix
Besix Group lanceert zijn Start-Ups Accelerator
Innovatie, en dan vooral open innovatie, is tegenwoordig van groot strategisch belang, en dat is ook Besix Group niet ontgaan. Met de aankondiging van deze accelerator heeft de Belgische groep een nieuwe stap gezet in zijn plan naar meer diversificatie en openheid, zowel voor als na de eigenlijke bouwactiviteiten.

Het interne innovatieprogramma “Unleash” lag aan de basis van deze accelerator. Dankzij het collectieve enthousiasme en de kwaliteit van de ideeën vanuit het werkveld hebben de Besix -teams besloten hun aanbod meer af te stemmen op hun ecosysteem.

“Besix Start-Ups Accelerator is een internationaal acceleratieprogramma. Het mikt vooral op volgroeide start-ups in de sectoren ‘Construction Technology’ (ConTech) en ‘Property Technology’ (PropTech) die op zoek zijn naar nieuwe commerciële mogelijkheden en een snellere groei”, legt Start-Ups Accelerator Manager Jérôme Constant uit. “Ze komen uit een groot aantal verschillende sectoren: kringloopeconomie en duurzaamheid, bouw 4.0, digitale transformatie, energie en zuivering (afval, lucht, water), mobiliteit en infrastructuur, nieuwe bouwmaterialen, vastgoed, ruimtelijke ordening en welzijn en veiligheid op het werk.”

Besix Start-Ups Accelerator is het eerste Belgische programma van zijn soort dat tegelijk inzet op ConTech en PropTech, en een van de weinige wereldwijd.

Besix Group is van plan elk jaar een tiental volgroeide start-ups te selecteren. Die zullen dan elk een op maat gemaakt programma krijgen om hun groei te versnellen. Besix zal hen een team van interne en externe experts ter beschikking stellen die de haalbaarheid van hun projecten zullen analyseren. Ze zullen ook gebruik mogen maken van de contacten van Besix (klanten en partners). Afhankelijk van het gezamenlijke belang zal er ook financiële hulp mogelijk zijn. Daarnaast kan Besix dankzij zijn grote sectorale en geografische bereik heel snel een veldproef op touw zetten, wat een echte waardemeter blijkt te zijn voor deze start-ups.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “Sommigen denken dat onze sector weinig vernieuwend is en dat we nog steeds op dezelfde manier werken als vijftig jaar geleden, maar niks is minder waar. Met onze start-up accelerator willen we onze kennis en expertise ter beschikking stellen van jongere ondernemingen en hen helpen hun concept te testen of af te werken. Wie weet worden ze op termijn wel stevige economische partners. Samen kunnen we het ecosysteem van de bouwsector heruitvinden en excelleren in het creëren van duurzame oplossingen voor een betere wereld.”

Volgroeide start-ups in de heel Europa of in een van de 22 landen waar Besix Group actief is die willen deelnemen aan de accelerator kunnen zich inschrijven via innovation.besix.com. Dit acceleratieprogramma duurt maximum 12 maanden. Het is helemaal gratis en volledig op maat. De eerste geselecteerde start-ups zullen in november 2018 samenkomen in Brussel (België).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo