Besix France mag het station Saint-Denis Pleyel (Grand Paris Express) bouwen

10 juni 2020 Bron: Besix
Besix France mag het station Saint-Denis Pleyel (Grand Paris Express) bouwen
Besix France kreeg het contract toegewezen voor alle bouw- en afwerkingsactiviteiten voor het station Saint-Denis Pleyel, ten noorden van Parijs. De opdrachtgever is Société du Grand Paris. France kreeg het contract toegewezen voor alle bouw- en afwerkingsactiviteiten voor het station Saint-Denis Pleyel, ten noorden van Parijs. De opdrachtgever is Société du Grand Paris. De werken omvatten de glasgevels, de wegen en andere netwerken en de technische (verwarming, ventilatie en koeling, alsook rookafvoer en elektriciteit) en architecturale werken (afwerking).

De waarde van het contract dat werd toegekend aan BESIX bedraagt meer dan 100 miljoen euro. Naast de bouw van het station zelf, omvat het project vier afzonderlijke ondergrondse werken op 800 m van elkaar, drie systemen voor de veiligheid van de passagiers, de ventilatie en de rookafzuiging van de tunnels (Ouvrage Cachin, Ouvrage des Etoiles en Ouvrage des Acrobates), en een systeem voor het keren van de treinen (Ouvrage Finot).

Het station Saint-Denis Pleyel bestaat uit 9 verdiepingen, waarvan 4 ondergrondse. De totale oppervlakte bedraagt 34.000 m².

het station Saint-Denis Pleyel
Het project zal 53 maanden in beslag nemen, waarvan 10 maanden mobilisatie om de coördinatie (synthese) voor te bereiden met de civieltechnische werkzaamheden en de werken aan de tunneluitrusting (sporen, bovenleidingen enz.) die reeds door het consortium Eiffage, Razel-Bec en TSO worden uitgevoerd.

De bouw van het station ging midden 2018 van start. De oplevering ervan is voorzien voor het voorjaar van 2024.

René Jordens, Commercial Director van BESIX France: “Het contract voor de bouw van het station is het resultaat van het hoogkwalitatieve werk dat onze Engineeringafdeling en commerciële teams geleverd hebben doorheen het aanbestedingsproces. Dit omvatte de ontwikkeling van state-of-the-art oplossingen om het project te optimaliseren in functie van de belangen van de klant. Daardoor was het mogelijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen tussen BESIX, de contractanten (Kengo Kuma en Egis-Tractebel) en de opdrachtgever.”

Andres Penaloza, directeur van BESIX France: “BESIX Group is enorm trots om mee te mogen werken aan het iconische station Saint-Denis Pleyel dat van zo’n groot belang is voor het project Grand Paris. Deze openbare aanbesteding in het kader van de Grand Paris benadrukt de technische capaciteiten en stevige verankering van BESIX in Frankrijk.”

Olivier Vanderkerken, directeur Estimating: “Het contract voor dit project is het hoogtepunt van de maandenlange inspanningen die onze Estimatingteams in Parijs en Brussel in cocreatie hebben geleverd. Proficiat aan deze teams.”

het station Saint-Denis Pleyel

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo