Architectuur

Belgische architecten stellen tentoon in UK

De tentoonstelling Designing the terraced house toont drie projecten voor rijwoningen in België aan de hand van het ontwerpproces en het uiteindelijke resultaat. In het ontwerpproces is de invloed van andere kunsten essentieel voor Nollet en Huyghe. De schets en de tekening hebben dan ook een bijzondere status.

Het echtpaar Tomas Nollet en Hilde Huyghe begon als architecten in 1992. Ze ontvingen verschillende prijzen voor hun rijwoningen en andere gebouwen.
Nollet onderwijst architecturaal ontwerpen en bereidt momenteel zijn doctoraat voor bij Sint-Lucas Architectuur, Faculteit voor Architectuur en Kunsten in Brussel. Titel van het doctoraat is ‘Between Brief and Building’. Nollet is in zijn onderzoek vooral geïnteresseerd in het ontstaansproces van gebouwen.

Tomas Nollet geeft volgende commentaar op zijn praktijk:
“Glossy tijdschriften en andere publicaties over architectuur geven de indruk dat de architect een erg gemakkelijk en aantrekkelijk beroep heeft. Je krijgt een opdracht voor een interessant project en zoveel jaar later wordt het gebouw opgeleverd. Als het allemaal goed gaat wordt het gepubliceerd en geprezen als voorbeeldig. Wanneer het aan een breder publiek wordt blootgesteld krijg je kritiek en leer je uit de ervaring. Terwijl je nog in dat proces zit, of misschien net daarna, begint alles weer van voren af aan.

Lees verder op Architectura.be