Binnenafwerking

Belgisch verfmerk SHADE lanceert exclusieve verfcollecties door en voor designers

Belgisch verfmerk SHADE lanceert exclusieve verfcollecties door en voor designers
Fotografie: Verne
België heeft er een nieuw verfmerk bij: SHADE. Het Belgische merk brengt exclusieve verfcollecties van professionele kwaliteit op de markt en werkt daarvoor samen met toonaangevende Belgische en Nederlandse designers. Chris Mestdagh, bekend ontwerper van interieurdecoratie, meubels en bedlinnen, brengt samen met SHADE zijn eigen verflijn met 99 kleuren op de markt. Ook styliste Linda Van Waesberge, modeontwerpster Anna Heylen van Maison Anna Heylen en internationaal gerenommeerd beeldend kunstenaar Piet Stockmans van de studio Pieter Stockmans ontwikkelden een eigen verfcollectie.

99 verftinten van ontwerper Chris Mestdagh

SHADE onderscheidt zich van andere verfmerken door de unieke samenwerkingen met bekende Belgische en Nederlandse designers. De toonaangevende ontwerper en creatieve duizendpoot Chris Mestdagh is hoofddesigner van SHADE. Hij ontwikkelde een compleet nieuwe verflijn met 99 kleuren inpasbaar in elke interieurstijl. Bovendien selecteerde Mestdagh enkele kleuren uit deze verflijn voor een handige outdoorwaaier en Black to White-waaier waarnaar architecten makkelijk kunnen teruggrijpen. De inspiratie voor zijn kleurlijn haalde hij uit zijn eigen leefwereld: “Ik laat mij volledig leiden door mijn gevoel en vertrek van wat ik met mijn eigen ogen zie. Dat kan de zee zijn, maar even goed de gerechten die ik voorgeschoteld krijg tijdens mijn reizen”. Naast zijn eigen kleurlijn creëerde Chris Mestdagh samen met SHADE ook een eigen verfsoort: chalk paint. Die watergedragen krijtverf geeft muren en meubels een unieke matte velvet look.

Belgisch verfmerk SHADE
Interieur van Johan Bak - Fotografie James Stokes

Naast met Chris Mestdagh werkt SHADE ook samen met styliste Linda Van Waesberge, modeontwerpster Anna Heylen van Maison Anna Heylen en de internationaal gerenommeerde beeldend kunstenaar Piet Stockmans van de studio Pieter Stockmans. De eigenzinnige kleurenwaaier van Linda Van Waesberge kenmerkt zich door felle en vrolijke kleuren die haar persoonlijkheid weerspiegelen. Dat uit zich ook in de originele kleurnamen zoals ‘Dit is geen oranje’, ‘Kantje boordje’ of ‘Hoop doet leven’. Anna Heylen ontwikkelde een kleurencollectie geïnspireerd op de hemel. Het resultaat is een luchtig kleurenpalet van parelmoerwit tot donkermiddernachtblauw en onheilspellend indigo. De verflijn van Piet Stockmans sluit nauw aan bij zijn werk als vormgever en toont een reeks van 10 voor hem kenmerkende blauwe en grijze verftinten. De verflijn van Linda Van Waesberge is al te koop; die van Anna Heylen en Piet Stockmans liggen respectievelijk in oktober 2018 en januari 2019 in de winkel.

“Authentieke kleurenwaaiers en verfcollecties”

Manuelle Van den brande, de vrouw achter SHADE, is al 14 jaar actief in de sector als kleur- en verfspecialist. Haar ambitie is duidelijk: “Ik heb jarenlang mensen gelukkig kunnen maken door mee te denken over het kleurgebruik in hun woon- of werkomgeving. Dit gevoel wil ik nu vertalen in authentieke kleurenwaaiers en verfcollecties. Met SHADE wil ik anderen zin geven om te experimenteren met kleur en hun interieur zo een ziel te geven.”

SHADE garandeert voor zijn volledige assortiment - van primers en lakken tot decoratieve binnen- en buitenverf - een uitstekende dekgraad en vloeigehalte.

Belgisch verfmerk SHADE
Appartement Linda Van Waesberge

Thuislevering bij professionele designers

SHADE richt zich in de eerste plaats op verf- en interieurwinkels, interieurarchitecten en professionele schilders. Het verfmerk wil een antwoord bieden op de specifieke noden van zijn doelpubliek met zijn persoonlijke en vooral unieke service. Zo levert SHADE de verf aan huis bij professionele designers.

SHADE is verkrijgbaar in verschillende verf- en interieurwinkels verspreid over België en Nederland. Het verfmerk is volop bezig met de uitbreiding van zijn netwerk van verkooppunten en verwelkomt dan ook graag partners in de vorm van verf- en interieurwinkels, schilders, stylisten en interieurarchitecten. Meer info hierover kan je terugvinden op de website.

Ook interessant