Algemeen

België neemt deel aan het wereldkampioenschap voor dakdekkers

Dit jaar vindt het wereldkampioenschap dakdekken van 18 tot 22 november 2014 plaats in Roemenië. België heeft de eer om hieraan deel te nemen en wel in drie categorieën: hellende daken, metalen daken en platte daken. De Nationale Raad van Dak- en Dichtingswerken (NRDD), een samenwerking tussen de Confederatie Bouw Dak en de Belgische Vereniging van Aannemers van Dichtingswerken, heeft de coördinatie van de delegatie op zich genomen. Zo zal de delegatie uitgebreid begeleid en administratief ondersteund worden.

De delegatie wordt gevormd door drie ploegen:

Voor de hellende daken :
Mentor:
Mr Segers van de firma Ségers uit Strombeek-Bever
Deelnemers:
Mr Descamps Jens van de firma Dakwerken Descamps bvba uit Geluwe
Mr Van Lancker van de firma sprl Alain Ziant uit Francorchamps

Voor de metalen daken :
Mentor:
Mr Crohin van de firma Crohin uit Soignies
Deelnemers:
Mr Foucart van firma Crohin uit Soignies
Mejufr. Pieters van firma Tong uit Crisnée

Voor de platte daken :
Mentor:
Mr Hombert van firma Hombert uit My
Deelnemers:
Mr Kauffman van firma Kauffman Dakwerken uit Ferrières
Mr Blondeau van entreprises Crohin uit Soignies

Tegelijk met dit kampioenschap wordt een ontmoetingscongres georganiseerd voor alle deelnemende landen. De NRDD vaardigt een vertegenwoordiger af om aan dit congres deel te nemen. Enkele thema’s die daar zullen worden behandeld zijn o.a.: de Europese normen, de plaatsingstechnieken, wettelijke bepalingen, specifieke opleidingen,… Onze aanwezigheid laat ons toe om op de hoogte te blijven en de belangen van onze Belgische dakwerkers te verdedigen.
Dhr. Wattel van de firma Dakwerken Wattel uit Wervik zal ons land vertegenwoordigen.

Dit evenement vormt de bekroning van een langdurige actie om de beroepen bij de jonge dakwerkers kenbaar te maken. Samen met de organisatie van een Belgisch kampioenschap, dat volgende week plaatsvindt tijdens de Belgian Roof Day op 5 november in Groot Bijgaarden, wordt een volledig begeleidingstraject uitgewerkt.
Het einddoel bestaat erin om bij de jongeren de rijkdom van de beroepen met handenarbeid onder de aandacht te brengen. De Jeune Confédération Construction Toiture neemt daarin het voortouw door hierover de jongeren van eender welke leeftijd te informeren.

Ook interessant


Build for Life