Algemeen

Belgian Roof Day pakt uit met wedstrijd en groot feest

De Nationale Raad van Dak- en Dichtingswerken - die in 2012 werd opgericht , zal dit jaar voor de allereerste keer de Belgian Roof Day organiseren. De aparte evenementen van BEVAD (de Dag van het Dak) en Confederatie Bouw Dak (Roof City) verdwijnen en de krachten worden gebundeld in de nieuwe dakenbeurs die op woensdag 5 november 2014 plaatsvindt in Brussels Kart Expo. De beurs is al een tijdje volzet met meer dan 120 exposanten op het vlak van platte en hellende daken en zal ook onderdak bieden aan de Belgische Selectie van de beste Jonge Dakdekker én een groot afsluitend feest met concertoptreden.

De beide federaties hebben samengezeten om gezamenlijk een nooit eerder gezien dakevenement te organiseren dat zal functioneren als unieke netwerkgelegenheid tussen architect, aannemer, voorschrijver van de sector en fabrikant. Als locatie werd er gekozen voor Brussel Kart Expo, een beurscomplex dat zijn deugdelijkheid al heeft bewezen tijdens de Dag van het Dak van afgelopen jaar. Extra troeven zijn in elk geval de goede bereikbaarheid en de ruime parking, dicht bij de uitrit van de Brusselse ring.

Vertrouwde formule…en meer!

Met meer dan 120 standhouders uit zowel de hellende- als platte dakenmarkt zal de beurs het uithangbord zijn voor de complete dakensector. Dit zoals gewoonlijk in een heel ontspannen en aangename sfeer gebaseerd op de reeds eerder in praktijk uitgeteste formule met een apart damesprogramma (massage) en natuurlijk de gratis drank- en eetbuffetten die als ‘culinaire motor’ het publiek alle hoeken van de zaal zullen laten zien.

Nieuw aan het gezamenlijk beursconcept is dat de bezoekers in een aparte hal bovendien getuige zullen kunnen zijn van de Belgische Selectie van de beste Jonge Dakdekker, een evenement waar zo’n twintig jongeren in opleiding aan deelnemen, aangemoedigd door de beursbezoekers en honderden medestudenten. Dit spektakel stimuleert op die manier de beleving van de jeugd voor het dakdekkersberoep en de besten onder de deelnemers zullen ons land vertegenwoordigen tijdens internationale wedstrijden (IFD en Skills). Ze zullen het tegen elkaar opnemen in de categorieën: metalen daken, niet-metalen daken, het platte dak en daktimmerwerk.

Belgian Roof Day

Afsluitende concertavond

Een gloednieuw concept voor de Belgian Roof Day is het concert dat eveneens in een aparte hal zal plaatsvinden op de slotavond van de vakbeurs. Sponsors, standhouders en genodigden zullen er exclusief aanwezig zijn om te netwerken en te genieten van een daverende show waarover later nog meer details bekend zullen worden gemaakt.

Praktisch

Wat?
Belgian Roof Day. Vakbeurs en netwerkevenement van het jaar voor fabrikanten, voorschrijvers, architecten en vakmannen uit de dakensector

Wanneer?
Woensdag 5 november 2014, 10u00-20u00

Waar?
Brussels Kart Expo, Alfons Gossetlaan 9, 1702 Groot-Bijgaarden

Toegang?
De toegang is volledig gratis, mits voorinschrijving op de website www.belgianroofday.be

Ook interessant


Build for Life