Vastgoed

Belfius krijgt Rogiertoren niet verhuurd of verkocht

Belfius krijgt de voormalige Dexiatoren aan het Rogierplein in Brussel maar niet verkocht of verhuurd. De Rogiertoren is 137 meter hoog en is op twee na het hoogste gebouw in ons land. Enkel de Zuidertoren aan het Brusselse Zuidstation en de Financietoren aan de Kruidtuin zijn hoger. De Rogiertoren is voorzien van honderden ledlampjes die 's avonds verschillende lichtpatronen kunnen vormen op de toren (foto). De laatste jaren wordt het verlichten van de toren beperkt omwille van financiële redenen.

De bank wil snel een oplossing voor haar overcapaciteit aan kantoren. Tegen 2014 zou zo’n 50.000 vierkante meter kantoorruimte leegstaan in de drie hoofdgebouwen van Belfius. Daarom wil de top van de bank het modernste en aantrekkelijkste gebouw van de drie, de Rogiertoren dus, van de hand doen.

In het voorjaar leek het de goede kant uit te gaan met het gebouw. Zowel de Vlaamse regering als de Europese Commissie en de Brusselse regering zagen wel iets in de goed gelegen kantoortoren. Naar verluidt zijn die gesprekken echter op niets uitgedraaid.