Vastgoed

Belabberdste steden VS in Californië

De economisch machtigste staat van de Verenigde Staten, Californië, kent ook de beroerdste steden in het land. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerde lijst van het Amerikaanse zakenblad Forbes.
In de top 20 van de meest vervallen en verpauperde steden in de VS liggen er acht in de staat aan de Amerikaanse westkust. Het Californische Stockton staat bovenaan, gevolgd door Miami in Florida. Merced, Modesto en Sacramento in Californië staan drie, vier en vijf.

Californië heeft het zwaarst te lijden gehad van de economische crisis in het land. Steden zijn ernstig in verval geraakt door dalende huizenprijzen, hoge werkloosheid, bezuinigingen op politie, brandweer en sociale voorzieningen en een toenemende criminaliteit.

Forbes onderzocht de tweehonderd grootste steden in de VS en keek voor de beoordeling onder meer naar factoren als werkgelegenheid, belastingen, geweldsmisdrijven en ook het weer.

Zowel Californië als Florida staan bekend als zonovergoten staten die mensen uit andere delen van het land trekken. Maar het instorten van de huizenmarkt door de crisis heeft in die staten de meest destructieve gevolgen gehad.