Binnenafwerking

Beeldend kunstenaar ontwerpt stand van ROB op Batibouw 2016

De Nederlandse kunstenaar Kees Hoogendam ontwerpt de stand van ROB op Batibouw. Hoogendam is bekend voor zijn smaakmakende monumentale sculpturale installaties in binnen – en buitenland. Kees Hoogendam: “Het kijken naar de wereld en zijn vormen en gebruiken is een grote inspiratiebron voor mij, ik vind het interessant om verschillende culturele vormen van ambacht met elkaar te combineren en zo tot een eigen handschrift te komen. Ik wil eigenlijk altijd mooie dingen maken, maar ben niet kieskeurig of dat nu een schuurtje is of een levensgroot sculptuur.”

Dat rolbeslagproducent ROB vandaag voor een beeldend kunstenaar kiest op Batibouw, ligt in het verlengde van de onlangs opgerichte ROB Academy. Het bedrijf in het West-Vlaamse Ardooie geeft hiermee een signaal dat het in de wereld staat en wijst tevens op de noodzaak om culturele waarden en vormen van expressie te koesteren. ROB Academy wil een open platform zijn, gefocust op hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen binnen het veld van de architectuur, beeldende kunsten, literatuur, filosofie…. Daarbij denken we aan de vele thema’s die deze disciplines bestrijken. Ook blikt het bedrijf in de toekomst en onderschrijft het de vele uitdagingen die ons wachten. Welke condities willen wij creëren voor de toekomst op het gebied van de zorg, het nieuw werken en het anders gaan wonen?

Op Batibouw legt de wereldspeler van rollend beslag het accent op frisse noviteiten voor het interieur. Architecten en eindgebruikers kunnen op de speciaal ontworpen stand zich uitgebreid laten informeren. Wie Hal 3 bezoekt kan ROB niet ontlopen.

U vindt ROB tijdens Batibouw 2016 in Paleis 3, stand 105

Ook interessant