Architectuur

Beeld en Geluid wint Gouden Piramide 2008

De Stichting Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid heeft zaterdag de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap gewonnen. De stichting kreeg de Gouden Piramide voor het laten bouwen van het markante gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. De jury noemt het gebouw dat is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten ,,ongetwijfeld een van de opmerkelijkste gebouwen van de laatste jaren.”

Minister Ronald Plasterk van Cultuur reikte de onderscheiding zaterdag uit aan de algemeen directeur van de stichting, Edwin van Huis. De ceremonie vond plaats in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi). De prijs voor inspirerend opdrachtgeverschap is een initiatief van de ministeries van VROM, Cultuur, Landbouw en Verkeer en Waterstaat. in Rotterdam. Aan de prijs is een bedrag van 50.000 euro verbonden.

Het Beeld en Geluid-gebouw op het Mediapark in Hilversum werd gerealiseerd voor het beheer, de openbaarmaking en het gebruik van archieven van beeld en geluid van in de eerste plaats de publieke omroep. De ‘Experience’ – het museumgedeelte van het gebouw – voorziet in de publieksfunctie. Een belangrijk deel van het gebouw bevindt zich echter onder de grond, bereikbaar via een enorme kloof (‘canyon’).

Lees verder op Architectenweb.nl