Architectuur

Batterij Aachen, Oostende wint European Heritage Award

Batterij Aachen, Oostende wint European Heritage Award
© Filip Dujardin
Batterij Aachen, dat deel uitmaakt van het openluchtmuseum Atlantikwall Raversyde - gelegen in het gelijknamige provinciedomein, is een van de laureaten van de Europese Erfgoedprijs European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2022 binnen de categorie ‘Conservation and Adaptive Reuse’. Het is één van de meest prestigieuze prijzen op gebied van erfgoed, uitgereikt door de Europese Commissie en Europa Nostra en gefinancierd door het EU Creative Europe-programma.

De European Heritage Awards / Europa Nostra Awards bekronen en bevorderen de hoogste normen op het gebied van erfgoedinterventies, onderzoek, en onderwijs, opleiding en bewustmaking, alsook de jarenlange toewijding van professionals en vrijwilligers.

De plechtige onthulling van de bronzen plaat gaat door op 2 september in Atlantikwall Raversyde bij Batterij Aachen.

De prijzen worden op 26 september in Praag aan de winnaars uitgereikt tijdens de European Heritage Awards Ceremony.

Jury van de awards citeert: "De revitalisering van Batterij Aachen is uniek in zijn soort, met een grote Europese betekenis en pedagogische waarde. Dit goed gerestaureerde erfgoed roept zijn bezoekers op om na te denken over hoe vrede kan worden opgebouwd na een verschrikkelijke oorlog. De integratie van hedendaagse kunst in de erfgoedruimte is prijzenswaardig”.

Ook interessant