Architectuur

Batifaçade gaat opnieuw op zoek naar mooiste gevelrenovaties

Batibouw, de jaarlijkse hoogmis voor bouwminnend België, organiseert voor de tweede keer de wedstrijd Batifaçade. Met deze wedstrijd worden interessante gevelrenovaties in de kijker geplaatst en bekroond. Zowel bouwheren als architecten kunnen zich inschrijven. Tijdens de prijsuitreiking op 4 maart 2015 maken drie kandidaat-projecten kans op de publieks-, jury- of persprijs.

Kandidaten die met hun mooie gevelrenovatie willen deelnemen, kunnen zich op de website inschrijven. Alle gevelrenovaties van particuliere eengezinswoningen die in België zijn gerealiseerd en nog niet ingediend werden tijdens de voorgaande editie van Batifaçade, komen in aanmerking. Een interessante gevelrenovatie staat uiteraard centraal. Woningen die (bijna) volledig afgebroken en heropgebouwd werden, komen niet in aanmerking. De structuur van de oorspronkelijke woning op de voor-foto moet nog herkenbaar zijn in de na-foto na de gevelrenovatie. Deelnemers kunnen projecten indienen tot en met 6 januari.

Kort daarna zal een vakjury een selectie te maken van alle projecten om zo te komen tot een shortlist van 10 projecten. Daarna kan het online stemmen beginnen. De online stemmen bepalen wie tijdens de prijsuitreiking op Batibouw op 4 maart naar huis zal gaan met de publieksprijs. Verder kiest zowel een architecten- als een persjury welk project uit de shortlist respectievelijk de prijs van de architectenjury en de persjury wint.

Inschrijven kan via: www.batifacade.be

Ook interessant