Zwembaden en (zwem)vijvers

Batibouw: zwembaden worden milieuvriendelijker en energiezuiniger

Batibouw: zwembaden worden milieuvriendelijker en energiezuiniger
LPW Pools, de Belgische marktleider van monoblok zwembaden, pakt tijdens Batibouw 2019 uit met spitstechnologie in warmtepompen en een extra laag isolatie om milieuvriendelijk, energiezuinig en in een aangename watertemperatuur te kunnen zwemmen. Met deze investering draagt de zwembadenproducent bij aan duurzame oplossingen voor het milieu en beantwoordt zo aan de stijgende vraag van de consument naar energiezuinige en ecologische producten.

Ultraperformante warmtepomp: efficiënt, ecologisch en zuinig

In 2018 lanceerde LPW Pools een volledig nieuw gamma zwembaden met 11 modellen in full vinylester, voor een levenslange garantie tegen osmose. Begin 2019 zal dit nieuwe gamma uitgerust zijn met de Full Inverter warmtepomp van Heat Permormer, de allernieuwste warmtepomp voor zwembaden op de markt met een uiterst hoog rendement. Dankzij de Full Inverter-technologie kan de snelheid van de ventilator van 10% tot 100% aangepast worden, afhankelijk van de buiten- en de watertemperatuur. Zo bereikt de warmtepomp een zeer hoog rendement (COP) en kan het energieverbruik van de zwembadeigenaar beperkt worden. Dit in tegenstelling tot traditionele of ‘ON/OFF’ warmtepompen die altijd op 100% van hun snelheid draaien. Met deze technologie wordt bovendien sneller de gewenste temperatuur bereikt en worden temperatuurschommelingen geminimaliseerd. De Heat Performer wartempompen zijn geschikt voor alle seizoenen, waardoor het het hele jaar door aangenaam zwemmen is. Dankzij het unieke ventilatiesysteem met ‘stille’ modus kan er bovendien in alle rust gezwommen worden.

LPW - Heat Performer

IsoFoam: extra laag isolatieschuim

Alle zwembaden van LPW Pools zwembaden zijn standaard uitgerust met een geïntegreerde isolatielaag in honinggraadstructuur van 15 mm. Om te beantwoorden aan de stijgende vraag naar energievriendelijke producten, pakt LPW Pools in 2019 ook uit met een nieuwe, extra laag isolatie, dat optioneel beschikbaar is op alle zwembaden. “De grondtemperatuur in België onder 1 meter diep ligt rond de 15 graden. Zwembadwater heeft een gemiddelde temperatuur van 30 graden, waardoor er een verschril van 15 graden is tussen het water en de bodem. Goede isolatie zorgt ervoor dat warmte moeilijker kan ontsnappen en een aangename watertemperatuur langer behouden blijft. De extra isolatielaag in combinatie met de nieuwe warmtepomp, maakt van onze zwembaden een energiezuinig en milieuvriendelijk geheel”, zegt Guillaume de Troostembergh, Managing Director van LPW Pools.

Zwembaden zijn populairder dan ooit

Steeds meer mensen willen een zwembad in hun tuin. Dat merkt LPW Pools in een stijging van de verkoop met 35% ten opzichte van 2016. In 2018 plaatste LPW Pools alleen al meer dan 350 zwembaden in Belgie. “Zwembaden worden steeds meer als een waardevolle investering gezien. Maar daarnaast zijn staycations ook sterk in opmars. Tijdens mooie zomermaanden is een vakantie thuis erg populair. Een eigen zwembad past dan perfect in het plaatje”, aldus Guillaume de Troostembergh. Van zodra de beslissing genomen is om een zwembad te kopen, willen mensen er snel van kunnen genieten. Om in te springen op deze groeiende trends, heeft LPW Pools zijn business model volledig veranderd: sinds 2018 zijn alle modellen beschikbaar op stock, in plaats van te produceren op bestelling. LPW Pools heeft zo niet minder dan 200 zwembaden permanent op stock. Zo kunnen de mensen die van een zwembad dromen vier weken na ondertekening van hun bestelling al genieten van een afgewerkt zwembad, indien de zwembadbouwer natuurlijk onmiddellijk beschikbaar is voor installatie. Dit is uniek op de Belgische markt.

City+_Pearl Grey_Covrex Classic_Silex
Bezoek LPW Pools op Batibouw in Paleis 1, stand 311.