Buitenschrijnwerk

Batibouw nieuws: de filosofie en de nieuwigheden van Schüco

Wie op Batibouw 2011 de stand van Schüco bezoekt, ziet meteen een internationale speler met allure. Het bedrijf, dat actief is in meer dan 75 landen en waarvan de Belux-representatie in Eupen is gevestigd, illustreert er dat het niet op zijn lauweren rust, maar integendeel blijft streven naar vernieuwing. Schüco presenteert op Batibouw 2011 niet één, maar verscheidene innovaties in de verschillende domeinen waarop het bedrijf actief is, met name zonne-energiesystemen en duurzame oplossingen voor ramen, deuren en gevels.

Telkens worden de vier hoofdwaarden van Schüco nauwlettend in het oog gehouden: veiligheid, comfort, design en zeker ook energie-efficiëntie. Dirk U. Hindrichs, directeur van Schüco International KG, verwoordt de ecologische filosofie van het bedrijf als volgt:

“Samen realiseren we energie-efficiënte gebouwen, ontwikkelen we innovatieve oplossingen voor een schone winning van zonne-energie en leveren we zo met duurzame waarden een bijdrage aan een veilige toekomst voor onze planeet.”

De Prosol TF, het Schüco 2° concept en de aluminium passiefhuisgevel FW 50 +.SI tonen aan hoe Schüco dit ideaal in de praktijk omzet, door nu al in te spelen op de energiewetgeving van de toekomst. Belangrijk hierbij is het innovatieve gebruik van dunnefilmpanelen, die door Schüco zelf werden ontwikkeld. Enkele producten die zullen worden voorgesteld hebben op korte tijd hun aantrekkingskracht al bewezen in het buitenland: de Schüco CTB zonwering won in 2010 een prestigieuze “red dot design award” , het Schüco 2° concept was in 2009 dan weer een grote blikvanger op de beurs BAU in München, en is nu nog verder uitgewerkt en verfijnd. Deze concepten en producten, en nog veel meer, zijn nu voor het eerst in België te zien…

Let op, Schüco is op Batibouw met twee standen aanwezig: Paleis 4 – Stand 200 én Paleis 10 – Stand 012.