Bouwmaterialen

Batibouw 2020: Geef je gevel een extra dimensie

Batibouw 2020: Geef je gevel een extra dimensie
Eternit presenteert op Batibouw zijn nieuwste gevelsystemen in vezelcement. Meer dan ooit heeft de bouwer of verbouwer daarbij een brede keuze en creatieve vrijheid. Het duurzame materiaal is bovendien geschikt voor nieuwbouw, maar ook om de gevel op een eenvoudige, betaalbare manier te vernieuwen of na te isoleren. Maar kies je voor gevelstroken, -panelen of leien? Voor een strak-moderne, traditionele of speelse look? Op Batibouw kan je de verschillende systemen uitgebreid ontdekken en je laten inspireren.

In België is Eternit dé referentie in vezelcement voor de volledige bouwschil, voor dak én gevel dus. Je kan ermee de woning volledig ‘inpakken’, of een (stuk van) de gevel in een nieuw jasje steken. Vezelcement heeft dan ook specifieke troeven. Het duurzame composietmateriaal, geproduceerd met grondstoffen van natuurlijke oorsprong (cement, water en vezels), is resistent tegen alle weersomstandigheden en levende organismen zoals schimmels, bacteriën, insecten en ongedierte. Het lichte gewicht laat je toe om een gevel te renoveren of na te isoleren, zonder ingrijpende werken of invloed op de funderingen. Bouwmaterialen uit vezelcement zijn bovendien onbrandbaar. Extra troef is dat je naar kleuren, designs en plaatsing haast onbeperkte architecturale creativiteit hebt om je woning een unieke, persoonlijke touch te geven.

Eternit op Batbouw 2020
Cedral

Cedral gevelstroken: ideaal voor renovatie

Steeds meer Belgen kiezen voor een totaalrenovatie in plaats van nieuwbouw. Niet onbegrijpelijk, want je bespaart op bouwgrond, terwijl je met de huidige technieken en materialen een nagenoeg nieuwe woning neerzet, volledig afgestemd op je eigen stijl. Met de gevelstroken ‘Cedral Sidings’ biedt Eternit de perfecte oplossing voor een compleet nieuwe gevel. Deze gevelstroken uit vezelcement bedekken onvolkomenheden en beschermen de nieuw geplaatste isolatie. Door zijn tijdloze look kan je Cedral bovendien perfect laten aansluiten bij baksteen, pleisterwerk of andere materialen.

Klassiek worden de gevelstroken horizontaal geplaatst, maar de nieuwste tendens is de verticale plaatsing. Door het uiterst strakke en hedendaagse effect op elke gevel, valt deze plaatsing erg in de smaak bij architecten. De gevelstroken zijn verkrijgbaar in maar liefst 22 kleuren. Je hebt de keuze tussen een authentieke houtlook met klassieke houtnerfstructuur, traditioneel overlappend geplaatst, of een meer effen, gestructureerde aanblik. Een Cedral-gevel is bijzonder onderhoudsarm: kleine verontreinigingen kan je eenvoudig afwassen, terwijl de kleuren jarenlang hun frisheid behouden. Om de vijf jaar je gevel herschilderen is dus verleden tijd.

Eternit op Batbouw 2020
Leien

Leien: spelen met optische effecten

Leien zag je vroeger vooral als die typische, ruitvormige zwarte bescherming van een blinde muur. De vezelcementleien van vandaag bieden talloze mogelijkheden voor het dak én de gevel. Ga je voor een unieke ‘monolitische’ look? Dan kan je bijvoorbeeld het volledige gebouw inpakken, waarbij de dak- en gevelbekleding naadloos in elkaar overlopen. Met leien kan je elke gevel met een relatief beperkt budget en zonder bijkomende funderingswerken na-isoleren en laten schitteren als nieuw. Voor wie houdt van verrassende effecten: met leien kan je alle kanten uit. Aan de hand van een bepaalde kleur of patroon kan je een massieve constructie optisch lichter doen lijken, of omgekeerd, een welbepaald volume meer laten domineren. Van sober en ingetogen tot speels en uitbundig: de (ver)bouwer creëert met leien de sfeer en look die hij zelf wenst.

Eternit op Batbouw 2020
EQUITONE Optibuild Gistel

EQUITONE gevelpanelen: architecturale hoogstandjes

De ultieme architecturale vrijheid? Dan ga je met de gevelpanelen EQUITONE aan de slag. Dit in de massa gekleurd gevelbekledingsmateriaal werd ontwikkeld met én voor architecten. De panelen, van klein tot 1.25 x 3 m groot, kunnen vooraf of op de werf in elk formaat worden verzaagd, zodat je met verschillende vormen en formaten tot unieke creaties komt. Van een zijdezachte matte afwerking tot een ruwe, ongepolierde look. Van sterke contouren en een verrassend spel van licht en schaduw, tot natuurlijke, subtiele schakeringen met een fluweelachtig uitzicht. Kortom, EQUITONE staat voor een extra dimensie aan je woonproject.

Ook interessant