Dossier Batibouw

Batibouw 2018: URSA TERRA, nieuwe generatie minerale wol

  BE   3 januari 2018 Bron: Xella
Batibouw 2018: URSA TERRA, nieuwe generatie minerale wol
URSA, producent van isolatiemateriaal investeerde in een vernieuwde samenstelling en productie van minerale wol. URSA TERRA combineert een hoge performantie op gebied van akoestische en thermische isolatie met een sterk verbeterd plaatsingscomfort. Bezoekers van Batibouw 2018 kunnen kennismaken met URSA TERRA op de stand van Xella in Paleis 5 van Brussels Expo.

Met topprestaties op gebied van akoestische en thermische isolatie is URSA TERRA geschikt voor de isolatie van spouwmuren, wanden en daken.

Een goede geluidsdemping wordt steeds belangrijker nu woningen altijd maar dichter bij elkaar worden gebouwd. In tegenstelling tot sommige andere isolatiematerialen staat URSA TERRA ook garant voor een perfecte akoestische isolatie.

Met zijn sterk thermisch isolerende kenmerken en grote brandveiligheid is URSA TERRA een uiterst geschikt isolatiemateriaal voor het dak. Door het dak te isoleren bespaart men al heel wat op de energiefactuur aangezien de meeste warmte in een woning verloren gaat via het dak.

Bij het ontwikkelen van deze nieuwe minerale wol is ook gedacht aan het comfort voor de plaatser. Dankzij een nieuw bindmiddel geeft URSA TERRA minder stof en voelt het heel wat zachter aan.

Batibouw 2018 URSA TERRA, nieuwe generatie minerale wol

Ten slotte is URSA TERRA ook super ecologisch. Minerale wol is van nature een duurzaam product dat voor meer dan 60% bestaat uit zand, een hernieuwbare grondstof. Het nieuwe bindmiddel zorgt bovendien voor een aardse groene kleur.

URSA TERRA is verkrijgbaar in gespecialiseerde handelszaken en ook in de betere Doe-het-zelf zaken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo