Dossier Batibouw

Batibouw 2015: twaalf beurzen in één (video)

  BE   2 maart 2015 Bron: Batibouw
Batibouw 2015: twaalf beurzen in één (video)
Op zaterdag 28 februari om 10u zwaaiden de deuren van Batibouw open voor het grote publiek. Bijna 1000 exposanten presenteren nog tot en met zondag 8 maart hun producten en diensten op ’s lands grootste bouwbeurs. Na twee druk bijgewoonde professionele dagen vinden nu ook de particulieren met bouw- en verbouwplannen massaal de weg naar Brussels Expo. Het bezoekersaantal van dit eerste publieksweekend steeg zelfs met 10% tegenover dat van 2014. Opvallende cijfers, vindt ook Geert Maes, algemeen directeur van Fisa Batibouw: “Het is natuurlijk een momentopname, maar het mag duidelijk zijn dat we goed vertrokken zijn. We hopen dat de trend zich in de komende dagen voortzet.”Behalve om een overzicht te krijgen van wat de markt te bieden heeft, komen de bezoekers zich ook uitgebreid informeren en algemeen bouwadvies inwinnen. Eigenlijk kan men elk Heizelpaleis als een beurs zien, zodat men kan spreken van 12 complete beurzen, elk met hun eigen thema; van ruwbouw over sanitair tot verwarming en domotica. Zowel wie het groots ziet en een ambitieus nieuwbouw- of renovatieproject wil aanvatten, als wie bijvoorbeeld gewoon op zoek is naar een upgrade van de keuken of badkamer, kan op Batibouw terecht.

“De enorme variatie aan projecten bij de bezoekers is niet onlogisch, gezien men op Batibouw op één plaats een volledig marktoverzicht krijgt”, verklaart Geert Maes. “Sommigen komen om zich te informeren en advies in te winnen, om zo bijna eigenhandig en van A tot Z het bouwproject van hun dromen te realiseren. Aan de andere kant van het spectrum zien we de bezoekers die een klein deeltje van hun keuken (bijvoorbeeld de dampkap) of badkamer (bijvoorbeeld de douchekop) willen vernieuwen, en op Batibouw komen ontdekken wat de mogelijkheden zoal zijn.”

Het grote aantal bezoekers bij wie een renovatieproject hen naar de Heizel brengt, is dit jaar bijzonder opvallend. Batibouw is voor hen de ‘place to be’ om materialen, maar ook om prijzen met elkaar te vergelijken. “Het potentieel in al die oudere Belgische woningen is enorm groot”, stelt Pierre Hermant, partner en CEO van organisator FISA. “Wie het initiatief neemt om op een doordachte manier te renoveren zal daarvoor uiteindelijk dubbel en dik beloond worden. Gezien de werken in de tijd kunnen worden gespreid kan men er ook met een beperkt budget aan beginnen. Door de nog steeds historisch lage rente is 2015 bovendien een uitstekend moment om te investeren”, aldus Hermant. Bij de afsluiting van dit eerste weekend voegt hij er nog een algemene bedenking aan toe: “We merken een tendens dat grote beurzen opnieuw aan aantrekkelijkheid winnen, waarbij zij de perfecte aanvulling vormen op andere media. Het succes van het voorbije Autosalon en van dit eerste Batibouw-weekend vormen hiervan een perfecte illustratie,” concludeert Hermant.

Batibouw loopt nog tot en met zondag 8 maart. De beurs is telkens open van 10u00 tot 18u30. Op donderdag 5 maart blijft de beurs zelfs open tot 23u00.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo