Batibouw 2015: Brandwerende gipsvezel wandplaten

23 februari 2015 Bron: UPR
Fermacell presenteert tijdens Batibouw 2015 gipsvezel wandplaten met 30 tot 120 minuten brandwerendheid. De ultra brandwerende gipsvezelplaten bieden een antwoord op de steeds strengere eisen op gebied van brandveiligheid. De platen hebben, afhankelijk van de constructie, een brandwerendheid van 30 tot 120 minuten. Ze zijn daarom uiterst geschikt voor grote constructies als kantoorgebouwen, zorginstellingen en scholen.

Deze unieke brandwerendheid is te danken aan producteigenschappen van de gipsvezelplaten. het gips in de wandplaten zorgt bij brand voor koeling waardoor branddoorslag voorkomen wordt.

Naast de unieke performantie op gebied van brandveiligheid, zorgen de gipsvezelplaten ook voor een optimale geluidsisolatie en een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast zijn de gipsvezelplaten duurzaam en milieuvriendelijk en beschikken ze over een enorme draagkracht. Ten slotte kunnen de platen ook snel en eenvoudig geplaatst worden waardoor dit materiaal zich goed leent voor bouwprojecten die in een korte tijd moeten opgeleverd worden.

Fermacell presenteert de gipsvezelplaten op stand 307 in hal 5 van Batibouw
Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo