Gipsvezel wandplaten met 30 tot 120 minuten brandwerendheid

18 november 2014 Bron: UPR
Fermacell, producent van gipsvezelplaten en vloerelementen, biedt met haar ultra brandwerende gipsvezelplaten een antwoord op de steeds strengere eisen op gebied van brandveiligheid voor kantoorgebouwen, zorginstellingen en scholen.

De Fermacell gipsvezelplaten voor wand en plafond zijn leverbaar in diverse diktes en niet brandbaar. Het gips in de wandplaten zorgt bij brand voor koeling waardoor branddoorslag voorkomen wordt.

Brandveiligheid is uiterst belangrijk in kantoorgebouwen, scholen en zorginstellingen. De eisen op gebied van brandwerendheid worden ook steeds strenger. Om daaraan te voldoen produceert Fermacell gipsvezelplaten die in constructies een brandwerendheid van 90 minuten garanderen.

Naast deze unieke performantie op gebied van brandveiligheid, zorgen de gipsvezelplaten ook voor een optimale geluidsisolatie en een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast zijn de gipsvezelplaten duurzaam en milieuvriendelijk en beschikken ze over een enorme draagkracht. Ten slotte kunnen de platen ook snel en eenvoudig geplaatst worden waardoor dit materiaal zich goed leent voor bouwprojecten die in een korte tijd moeten opgeleverd worden.

Omwille van deze unieke eigenschappen koos Jan Snel uit Bornem, gespecialiseerd in flexibel bouwen, reeds voor talrijke projecten voor Fermacell gipsvezelplaten. Jan Snel biedt met het unit bouwsysteem een antwoord op de groeiende vraag naar schoolgebouwen en zorginstellingen. Deze flexibele bouwmethode laat toe om op zeer korte tijd een afgewerkte constructie op te leveren.

Fermacell Gipsvezel wandplaten
“De snelle en eenvoudige plaatsing van Fermacell gipsvezelplaten en de technische expertise zijn voor ons redenen om samen te werken met Fermacell’ aldus Patrick Waumans van Jan Snel. ‘Ook inzake de brandveiligheid van de hoofddraagconstructie geeft Fermacell advies, bijvoorbeeld over hoe de hoeken bij kolommen moeten afgwerkt en afgedicht worden om luchtdichtheid te verzekeren.’

Ondermeer voor de bouw van containerscholen in het kader van het project ‘Scholen van morgen’ liet Jan Snel zich adviseren door Fermacell voor het gebruik van brandwerende gipsvezelplaten.

Voor de bouw van het AZ Palfijn in Gent koos Jan Snel voor de Fermacell gipsvezelplaten. Dankzij de snelle en flexibele bouwmethode met stalen kolommen als draagstructuur waar tegen Fermacell gipsvezelplaten werden bevestigd werd dit 4000m² grote gebouw op 4 maanden tijd opgeleverd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo