Axa biedt de Nest Protect aan als nieuwste innovatie in brandpreventie

  BE   20 februari 2015 Bron: Axa
Vanaf 23 februari biedt AXA Belgium haar klanten de Nest Protect: rook- en koolmonoxidemelder aan als onderdeel van een breder initiatief om de bewustwording en de aanschaf van brandveiligheid producten bij de Belgische bevolking te promoten. Dankzij het partnerschap breekt er een nieuwe stap aan in het innoveren van het preventiebeleid waarbij meer geconnecteerde woningen het doel zijn.

Volgens een recente studie uitgevoerd door brandspecialist Tim Renders is minder dan de helft (43%) van de huizen in België uitgerust met een rookalarm, ondanks de regelgeving die hierrond bestaat en die dergelijke melders in veel gevallen verplicht. België scoort daarmee extreem laag in vergelijking met enkele andere Europese landen zoals Nederland (69%) en het Verenigd Koninkrijk (89%). Ten gevolgde dit laag percentage kent België één van de hoogste sterftecijfers bij woningbrand. “We zien een duidelijke kloof tussen de bewustwordingsgraad over het nut van rookdetectors in België ten opzichte van de buurlanden en dit terwijl deze melders bewezen hebben levens te redden,” zegt Tim Renders.

Om deze lage trend een halt toe te roepen, biedt AXA nu de Nest Protect: rook- en koolmonoxidemelder aan haar klanten aan. “Wij geloven dat dit de eerste stap is in de verandering van de gangbare visie rond brandveiligheid. Hoewel een hogere bewustwording en vorming blijvend nodig zijn, geloven wij dat technologie een steeds belangrijkere rol zal spelen in de toekomst. Dankzij slimmere en meer geconnecteerde toestellen zullen we erin slagen om onze klanten nog beter te beschermen,” zegt Dirk Beeckman, CEO Retail P&C van AXA Belgium.Hoewel rookmelders wereldwijd al meer dan 50 jaar een vertrouwd beeld zijn in de huiskamer, zijn ze qua technologie en design amper veranderd. Waar andere rookmelders via een helse beep alarmeren in geval van gevaar, spreekt Nest Protect tegen de inwoner door te vertellen wat het probleem is en waar het is. Via de Nest applicatie waarschuwt het toestel ook je smartphone in geval van een incident. Zo weet het toestel wanneer er sprake is van een klein beetje of heel veel rook en wanneer bepaalde limieten van koolmonoxide (CO) overschreden worden, een gevaar dat reukloos en onzichtbaar is. Op die manier kan de Nest Protect je eerst een ‘let op’ waarschuwing geven voordat er een luid alarm klinkt. En ‘s Nachts verlicht de Nest Protect™ je pad als je onder het toestel loopt door middel van de lichtpadfunctie.

“Met AXA Drive hebben we de wetmatigheden van de autoverzekering fundamenteel veranderd door mensen op een preventieve manier een beter inzicht te geven in hun rijgedrag en hen zo slimmer en veiliger te helpen autorijden. We passen nu diezelfde filosofie toe op de woonverzekeringen en ons partnerschap met Nest is daar een eerste bewijs van,” zegt Dirk Beeckman, CEO Retail P&C van AXA Belgium. “Nest Protect zal onze klanten helpen om hun gedrag beter te begrijpen zodat ze hun gedrag hierop kunnen afstemmen. Het zal hen helpen om met een grotere gemoedsrust door het leven te gaan, iets wat we allemaal willen. We kijken er dan ook naar uit om meer van dergelijke diensten aan te kondigen in de toekomst”.

Nest protect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo