Batibouw 2014: Vintage houtkachels nu ook op gas

20 februari 2014 Bron: Dovre
Batibouw 2014: Vintage houtkachels nu ook op gas
Dovre Vintage
Na de succesvolle lancering van de Vintage houtkachels, presenteert Dovre tijdens Batibouw 2014 ook de variant op gas. De uitzonderlijke en unieke, gepatenteerde vormgeving - met knipoog naar de Seventies - maakt dat elk model uit de VINTAGE-reeks in elk interieur zijn plek heeft. De Vintage gaskachels zijn er in 2 toepassingen: Vintage35 en Vintage50. Beiden worden standaard geleverd op de typische vintage pootjes. Ook zijn ze beschikbaar op een houtvak, cradle of tablet (accessoires). De Vintage modellen zijn beschikbaar in een antraciet gelakte versie of in een geėmailleerde kleur, telkens vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. De Vintage gaskachels halen door hun rendement moeiteloos het HR+ label. Het gesloten verbrandingssysteem zorgt ervoor dat de kachel de nodige zuurstof rechtstreeks van buiten opneemt via een concentrisch rookkanaal. De eenvoudige afstandsbediening met automatische ontsteking zorgt in elk geval voor zorgeloze, gezellige en warme avonden…. Kleuren: antraciet gelakt, wit geėmailleerd, olijfgroen geėmailleerd.

Sense-houtkachels: elegant - compact – uitzonderlijk

Dovre op Batibouw 2014Het is, behalve de elegantie en de vloeiende lijnen, ook vooral het lage vermogen dat van de Sense-houtkachels een uitzonderlijke serie maakt, ideaal voor lage energiewoningen. De Sense-kachels hebben allemaal een externe luchtaanvoer, waardoor zuurstof van buiten de ruimte kan opgenomen worden en de luchtbalans steeds in evenwicht blijft. Er zijn vier uitvoeringen: met poten of op box, en met of zonder zijglas. Wat kleur betreft, kiest u voor zwart gelakt of voor wit of zwart geėmailleerd. Welke versie u ook wenst, door de aansluitkraag 180 graden te draaien kan u het aansluitstuk zowel bovenaan als achteraan monteren.

Unieke eigenschappen:
 • Attractieve, door Dovre gepatenteerde vormgeving
 • Compacte afmetingen
 • Laag vermogen n Mooi zicht op de vlammen
 • Secundaire verbranding
 • Eenvoudige installatie n Hoog rendement
 • Unieke, gebruiksvriendelijke deursluiting
 • Stijlvol design voor elk interieur


2620 SC/B inzethaard: bewezen techniek in eigentijds design

Dovre op Batibouw 2014De 2620 SC/B inzethaard is een topoplossing voor wie een cassettehaard verkiest met vlakke bovenkant. Door de strakke glasdeur worden een eigentijds design en een gedegen techniek op unieke wijze gecombineerd. Twee ingebouwde, traploos instelbare ventilatoren versnellen de convectielucht. Dankzij het duurzame gietijzeren binnenwerk bent u vrij in uw brandstofkeuze (hout, kolen, bruinkoolbriketten) en bovendien zijn de toestellen standaard voorzien van een driezijdig kader en aslade. Optioneel is dan weer de kolenkorf en de vierde zijde van kader. De 2620 SC/B is een inzethaard/cassette, ideaal voor bij een renovatie waarbij u niet de volledige schouw hoeft te verbouwen.

Bezoek Dovre op Batibouw: Hal 6, Stand 229


Lees ook:


 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • bouwinfo