Keukens

Batibouw 2014: De grens tussen keuken- en woonruimte wordt vager

Op Batibouw 2014 trekt AL-AL de aandacht met Magma. De grens tussen keuken- en woonruimte wordt steeds vager. Dat zorgt ervoor dat keukenmeubilair en woninginrichting steeds dichter bij elkaar aanleunen. De Belgische keukenbouwer vertaalde deze hedendaagse manier van wonen in het nieuwe tijdloze keukenontwerp Magma.

Open of dicht?

Bij het keukenontwerp Magma is het de imposante kastenwand die opvalt. Dit indrukwekkende kastvolume heeft twee gezichten. Volledig gesloten is het een kastenwand die zijn inhoud niet prijsgeeft. Volledig – en dat mag je letterlijk nemen – geopend, merk je pas goed hoeveel verschillende elementen dit indrukwekkende kastvolume bevat.

Het zijn de inschuifdeuren die het verschil maken. Op het eerste gezicht zien ze eruit als klassieke draaideuren. Maar schijn bedriegt. De inschuifdeuren openen weliswaar als een gewone draaideur, maar kunnen bovendien volledig in een zijdelingse opening geschoven worden.

Ga je in de keuken aan de slag, dan volstaat het om de deuren weg te schuiven om toegang te krijgen tot alle toestellen, keukenbenodigdheden, voorraad en vaatwerk die zich in de diverse open en gesloten kastelementen bevinden. Na het koken sluit je de deuren en zie je enkel nog een fraaie kastenwand. Handig wanneer er bezoek is.

Magma van AL AL op Batibouw 2014

Imposant kastvolume

De diverse kasttypes (onderkasten, ladenkasten, kolomkasten en opzetkasten) van de kastenwand bieden niet alleen royaal opbergruimte voor voorraad, vaatwerk en keukenbenodigdheden. Ze zijn ook ideaal om een oven, een stoomoven, een microgolfoven een warmhoudlade, een espressomachine, microgolfoven, etc. in te bouwen. Voor vrijstaande elektrotoestellen zoals een keukenrobot, een vrijstaande espressomachine, een waterkoker, een toaster, een mixer, enz. is er voldoende plaats op de opzetkast.

Massief ontwerp met finesse

De kastenwand mag dan imposant ogen, de combinatie van witte volkunststof en plaatmateriaal met wengé houtdecor verleent het keukenontwerp verfijning. De zuivere belijning en het beperkte aantal materialen brengen rust in een open keuken.

Dat AL-AL voor de (laden)kasten in de kook- en spoelzone volkunststof gebruikt, heeft alles te maken met de 100% vochtbestendigheid van dit materiaal dat zelfs bij overvloedig en langdurig contact met water geen krimp geeft. Ook als het op stevigheid, stabiliteit, krasvastheid, uv-bestendigheid en een lange levensduur aankomt, is volkunststof een topper. Doordat het in de massa gekleurd is, vereisen de randen geen extra afwerking. Dat is niet alleen zeer hygiënisch, de keukeninrichting blijft er ook rondom rond piekfijn en uniform afgewerkt uitzien. Het ontbreken van bijkomende randafwerking en het gladde oppervlak van volkunststof vergemakkelijken het onderhoud aanzienlijk.

Magma van AL AL op Batibouw 2014

Praktisch keukencomfort

AL-AL heeft een neus voor praktisch keukencomfort. Zo zijn de hangkasten uitgerust met een zwenkdeur in plaats van met klassieke deuren. Doordat de deur naar boven opent, zit ze nooit in de weg.

Kasten en laden kunnen voorzien worden van binnenverlichting en volledig uittrekbare binnenladen voor meer opbergruimte, een perfect overzicht en optimale bereikbaarheid van de inhoud.

Speciaal voor het opbergen van hoge flessen zijn er extra diepe laden met verhoogde zij- en achterwanden beschikbaar. Heb je ultrazware spullen op te bergen, dan zijn laden met verhoogde draagkracht tot 75 kg een aanrader.

Voor Magma gelden niet de minste beperkingen op het vlak van hoogte, diepte en breedte. Dat maakt het keukenontwerp ook bijzonder geschikt voor renovaties.

De aanbevolen verkoopprijs van het keukenontwerp Magma van AL-AL begint vanaf 22.750 euro, exclusief btw en inbouwtoestellen.

U vindt AL-AL op Batibouw 2014 in Paleis 11, stand 211

Ook interessant