Duurzaam Bouwen

Batibouw 2012: Deense fotovoltaïsche panelen

Greensun stelt op Batibouw 2012 de DanSolar Module All Black DS-SP 260 voor. Dit Deens fotovoltaïsch paneel combineert kwaliteit en rendement met esthetiek.
GreenSun, installateur van fotovoltaïsche oplossingen met vestigingen in Woutersbrakel (Waals-Brabant) en Drongen (Gent), zal op Batibouw 2012 de DanSolar Module All Black DS-SP 260 voorstellen. Dit fotovoltaïsch paneel van Deense makelij zal door GreenSun exclusief worden verdeeld op de Belgische markt.

“De All Black DS-SP 260 module is een Europees kwaliteitsproduct. Het is het resultaat van een assemblageproces dat steunt op de expertise en de grote precisie die zo kenmerkend zijn voor de Deense industrie”, legt Gaëtan Van der Kindere, gedelegeerd bestuurder bij GreenSun, uit. “Bovendien garandeert DanSolar een rendement van 25 jaar met deze panelen”, vervolgt Van der Kindere.

Esthetiek en rendement verenigd in één paneel
De All Black DS-SP 260 module is de perfecte combinatie van rendement en esthetiek. Het fotovoltaïsch monokristallijn paneel is samengesteld uit 96 hoogrendement zonnecellen. Het werd ontwikkeld en getest voor gebruik in uiteenlopende klimatologische omstandigheden en garandeert een optimale werking bij alle mogelijke configuraties. Het nominaal vermogen van dit paneel bedraagt 260 Wp (Wattpiek1). “De DanSolar modules hebben een positieve tolerantie van 10W en bieden dus een reëel piekvermogen van 270W. Dit betekent dat men kosteloos 4% extra elektriciteit opwekt. En meer productie betekent meer besparingen voor de klant”, voegt Frédéric Schmiliver, mede-oprichter van GreenSun, eraan toe.

Het economisch voordeel en het ecologisch aspect zijn echter al lang niet meer de enige criteria die spelen bij de aankoop van zonnepanelen. “De fotovoltaïsche installatie moet vandaag de dag ook perfect integreerbaar zijn in de algemene architectuur van het gebouw”, aldus Van der Kindere en Schmiliver. “Enkele jaren geleden was het design van zonnepanelen van ondergeschikt belang en ontsierden ze soms het landschap. Tegenwoordig zijn klanten niet alleen geïnteresseerd in zonne-energie als dusdanig, maar hechten ze ook veel belang aan het uitzicht van de panelen. Het egaal en homogeen zwarte oppervlak van dit nieuwe paneel integreert zich naadloos in het dak.”

“Dit is dé ideale oplossing voor klanten die tegelijk zoeken naar rendement en schoonheid, en die bovendien graag waar voor hun geld krijgen. Deze panelen zijn weliswaar iets duurder, maar ze beantwoorden helemaal aan de verwachtingen van onze klanten die het ideale evenwicht zoeken tussen economisch en ecologisch rendement enerzijds, en het uitzicht van hun woning anderzijds”, besluiten de zaakvoerders.