Barsten, scheuren, lateien en spouwankers herstellen? Spiraalankers zijn de oplossing!

7 december 2020 Bron: vpr
Barsten, scheuren, lateien en spouwankers herstellen? Spiraalankers zijn de oplossing!
Gescheurd metselwerk, beschadigde muren, doorgeroeste spouwhaken, loszittende bouwelementen, Ö Om al deze problemen vakkundig aan te pakken, biedt PEC International het complete gamma SpiroFix spiraalankers aan. Als leverancier en producent van professionele bouwoplossingen kiest PEC uitsluitend voor kostenefficiŽnte methodes. Het deskundig advies krijg je er gratis bovenop.

Tal van toepassingen

Veel gebouwen kampen vroeg of laat met barsten en scheuren. Goede spiraalankers lossen die problemen in een handomdraai op: ze worden gewalst uit een ronde draad, waarbij de vinnen sterk verhard worden terwijl de kern relatief zacht blijft. De daaropvolgende torsie brengt de vinnen onder trek en de kern in compressie. Zo wordt de treksterkte van het materiaal tijdens het productieproces meer dan verdubbeld. SpiroFix is de ideale oplossing voor scheurherstel in metselwerk, spouwmuurverankering in renovatie en nieuwbouw, herstel en stabilisatie van beschadigde muren, renovatie van gecorrodeerde spouwhaken en verankering van loszittende stenen, panelen en bouwelementen.

Spiraalankers zijn de oplossing!

Duurzaam en discreet

SpiroFix spiraalankers zijn standaard gemaakt uit austenitisch RVS 304 en verkrijgbaar in verschillende diktes (4,5, 6, 8 en 10 mm). De voordelen van deze ankers zijn velerlei. Zo garanderen ze niet alleen een snel, doeltreffend en duurzaam resultaat, de ingreep is bijzonder discreet en bijna onzichtbaar na toepassing. Geen breekwerk dus maar wel zeer sterke verankeringen en verbindingen. Bovendien zijn spiraalankers zowel toepasbaar in vlakke muren als in hoeken en zijn ze veerkrachtig binnen de limieten van de elasticiteit. Een meer dan kostenefficiŽnte oplossing!

Aanvullende oplossingen

Spouwankers renoveren zonder hakken of breken? SpiroFix biedt speciale renovatie spouwankers aan in diverse lengtes, gemakkelijk in te drijven met de handige SAR SDS Tool. Spiraalankers gebruiken in een maritieme omgeving? Ga dan voor de uitvoering in RVS 316. De vormgeving van de vinnen van al deze ankers, in combinatie met de SpiroFix AnchorGrout, zorgt voor superieure hechtingseigenschappen ten opzichte van klassieke wapeningssystemen. Deze speciaal ontwikkelde ťťncomponent ankermortel aanbrengen, doe je met het handige SpiroFix Mortelpistool, al dan niet voorzien van een speciale spuitkop. Kortom, een compleet gamma voor alle soorten scheurherstel.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo