Keukens

Badkamers in 2014: trends en nieuwigheden

De badkamer is vandaag meer dan ooit een oord van ontspanning en welzijn geworden. Met ons drukke leven verlangen we naar een ruimte om na een lange werkdag tot rust te komen, en de badkamer biedt hiervoor soelaas. Het is een plek waar we het bewogen maatschappelijke leven even kunnen ontvluchten. We komen allen tijd te kort, maar in de badkamer staat me-time centraal: een concept dat ons helpt om de harmonie van ons dagelijkse leven te bewaren. Het hoeft daarom niet te verwonderen dat er vandaag veel belang wordt gehecht aan de inrichting van de badkamer, die zijn eigen tendensen kent, en evolueert volgens de actuele woontrends.

Zo zien we dat hout vandaag een belangrijke plaats opeist in de badkamer. In tijden van crisis zoeken we onze toevlucht tot natuurlijke producten en authenticiteit. Het hoeft daarom niet te verwonderen dat dit warme materiaal ook in de badkamer ten zeerste wordt op prijs gesteld.

Badkamers in 2014: trends en nieuwigheden

Eén van de voornaamste badkamertrends is verticaliteit. Onze manier van wonen wordt door talloze factoren beïnvloed, waaronder huisvestings-en energieprijzen, reistijden, enz. In plaats van een vrijstaande plattelandswoning die zich horizontaal uitstrekt en veel energie verbruikt, kiest de Belg steeds vaker voor een appartement in de buurt van het stadscentrumen nabij het openbaar vervoer. Bij deze woonvorm woont de Belg immers op een veel kleinere oppervlakte en moet de badkamer vaak op slechts een paar vierkante meter worden ingericht. Plaatsbesparing wordt in dit geval voorop geplaatst. Fabrikanten hebben dit goed begrepen en spelen op deze trend in met verticale meubels die een maximale opbergcapaciteit bieden, op een minimale oppervlakte.

De moderne badkamer wordt overspoeld met knoppen om het leven gemakkelijker en groener te maken. De ‘knoppentrend’ biedt een praktische en esthetische manier om beter met water om te gaan.

Een trend die al enkele jaren de badkamerinrichting beïnvloedt, is zonder twijfel de verregaande personalisering ervan. Iedereen wil een badkamer op maat, en dit kan op verschillende manieren tot uiting worden gebracht.

Badkamers in 2014: trends en nieuwigheden
Oras Optima: de nieuwe generatie slimme mengkranen

Hygiëne en netheid spelen een belangrijke rol bij de inrichting van een badkamer. Ieder jaar stellen fabrikanten nieuwigheden voor om deze factoren te verbeteren. Onderhoudsgemak groeit al snel uit tot een doorslaggevend argument bij de keuze van een badkamerelement. Een sprekend voorbeeld hiervan is despoelrandloze wc, zoals aangeboden door Duravit.

Badkamers in 2014: trends en nieuwigheden
DuraStyle van Duravit, efficiënte spoeling voor optimale hygiëne