Architectuur

BNA Onderzoek investeert in kennis en richt onderzoekfonds op

Terwijl op veel plekken wordt gesneden in onderzoek en ontwikkeling, investeert BNA Onderzoek in kennis en innovatie door onderzoek mogelijk te maken. Begin dit jaar is het BNA Onderzoekfonds opgericht, om architectuuronderzoek te financieren en om de onafhankelijke positie daarvan voor de toekomst veilig te stellen. Iedere euro uit dit fonds komt ten goede aan deskundig en onafhankelijk ruimtelijk en architectonisch onderzoek.

Het BNA Onderzoekfonds start met een stevige bodem van EUR 150.000, ingebracht door de BNA. Door bijdragen van particulieren, bedrijven en instellingen moet dit de komende decennia uitgroeien tot een bedrag van ten minste EUR 1.000.000. Vanaf dat moment kunnen de projecten van BNA Onderzoek uit de rente worden gefinancierd. Het fonds is niet afhankelijk van overheidsgeld en is opgezet om vanuit de vakgemeenschap onderzoek te financieren.

We zijn de donateurs van het BNA Onderzoekfonds heel dankbaar. Zij kiezen voor het ondersteunen van broodnodige kennis en innovatie. Ze genieten voorrang bij bijeenkomsten en presentaties en krijgen korting op publicaties, worden uitgenodigd voor de jaarlijkse exclusieve sponsorbijeenkomst en vermeld in publicaties.

Voor het BNA Onderzoekfonds is een Comité van Aanbeveling samengesteld, bestaande uit personen die het belang van het BNA Onderzoekfonds onderschrijven en hun naam verbinden aan dit initiatief:
- Elco Brinkman, voorzitter Bouwend Nederland
- Lense Koopmans, voorzitter raad van commissarissen Rabobank Nederland
- Karin Laglas, decaan bouwkunde TU Delft

- Peter Noordanus, burgemeester Tilburg

- Coen Teulings, directeur CPB

- Jan Westra, decaan bouwkunde TU Eindhoven

Het fonds wordt beheerd door een stichting. Donateurs komen in aanmerking voor fiscale vrijstelling.