Architectuur

BNA Gebouw van het Jaar 2011 van start

Gisteren is de zesde editie van de jaarlijkse wedstrijd voor het BNA Gebouw van het Jaar van start gegaan. Meedoen aan deze prijs is dé kans om aan opdrachtgevers, publiek en media de kwaliteit van de nieuwste Nederlandse architectuur te presenteren. BNA-leden kunnen tot en met maandag 7 februari 2011 hun projecten insturen. In totaal kan iedere deelnemer maximaal vijf projecten inzenden, waarvan twee in dezelfde BNA-regio.

Met deze prijs brengt de BNA de kwaliteit van nieuwe Nederlandse architectuur voor het voetlicht. Juist in tijden van crisis is aandacht voor vakmanschap, opdrachtgeverschap en culturele kwaliteit van belang. Alle ingezonden projecten worden gepubliceerd in het BNA Jaarboek Architecten 2011-2012, dat op grote schaal onder architecten, opdrachtgevers en overheden wordt verspreid. Bovendien wordt de prijs uitgebreid onder de aandacht gebracht van de regionale en landelijke pers.

De inzendingen worden beoordeeld door vakjury’s, die in vijf regionale voorronden de nominaties voor de hoofdprijs bepalen. De landelijke jury bestaat dit jaar uit voorzitter Frits van Dongen (de Architekten Cie.), Dorte Kristensen (atelier PRO), Ronald Schleurholts (cepezed), Christine van Gemert (BNI) en Henk Ovink (Ministerie van Infrastructuur & Milieu). Zij beslissen welk project de eervolle titel BNA Gebouw van het Jaar 2011 krijgt.

Ga om projecten in te zenden direct naar de website van BNA Gebouw van het Jaar 2011 www.gebouwvanhetjaar.nl.

Ook interessant