BB Bea: eenvoud van beton versterkt contrast!

  BE   15 juni 2016 Bron: Infobeton.be
BB Bea: eenvoud van beton versterkt contrast!
Foto: Sebastian Erras
Het is haast niet mogelijk de charmes van “BB Bea” te weerstaan… De unieke, uiterst contrastrijke sfeer van deze bed & breakfast overweldigt iedereen die hier zijn bagage binnendraagt. Dit heerlijke plekje in Knokke, op wandelafstand van het strand, dankt zijn bestaan aan het meesterschap van Lionel Jadot en Bea Mombaers.

Bed & breakfast “BB Bea” verbaast in meer dan één opzicht. Je stapt binnen en wordt meteen getroffen door het pakkende contrast tussen de uiterlijke stijl van de woning en de inrichting aan de binnenkant. Onder het charmant ouderwetse strooien dak van de villa schuilt een opzienbarend interieur met vintage meubilair en decoratieve artikelen en materialen in felle kleuren die in je ogen lijken te ontploffen. En toch leidt die wirwar van stijlen naar een harmonisch, melodieus huwelijk. Alles komt optimaal tot zijn recht dankzij de eenvoud van beton!

Het beton laten leven

Bijzonder aan de woning is het alomtegenwoordige beton. Bijna alles, van vloeren en muren over de plafonds, tot zelfs het bad bij de masterslaapkamer, is vervaardigd uit beton. Lionel Jadot wilde met zijn renovatieproject een radicale dialoog met de klassieke, pittoreske stijl van het huis tot stand brengen. Het gebruik van beton – soms ruw – draagt daar sterk toe bij, samen met uitgesproken keuzes in de afwerking, zoals zwarte geveltinten, metalen raamwerken of zichtbaar gehouden bevestigingspunten van de vroegere lichtarmaturen.

BB Bea: eenvoud van beton versterkt contrast!
Foto: Sebastian Erras

Huis te huur, artikelen te koop

Dit unieke plekje is het geesteskind van binnenhuisarchitect Lionel Jadot die het huis renoveerde maar het decoratieve aspect toevertrouwde aan zijn vriendin Bea Mombaers, hartstochtelijke liefhebster van vintage design. Bea Mombaers speurt altijd en overal naar meubilair en artikelen uit elke periode en uit elk hoekje van de wereld. Haar vondsten zijn te koop in haar winkel 'Items' in Knokke, maar ook in de B&B zélf! Toen de renovatie van de woning ten einde liep, suggereerde Lionel Jadot aan Bea Mombaers om er een B&B onder te brengen die tegelijk als het ware een bewoonde uitbreiding van haar boetiek zou worden. De inrichting ervan zou voortdurend in beweging zijn, volgens de nieuwe vondsten van de verwoede itemverzamelaarster. Hierdoor is elk verblijf in BB Bea doordrenkt met een andere sfeer.

BB Bea: eenvoud van beton versterkt contrast!
Foto's: Sebastian Erras

Creatie van een universum

Lionel Jadot is een sfeerschepper. Hij tracht in al zijn projecten een droomwereld tot stand te brengen door altijd en overal iets authentieks en unieks binnen te loodsen. "Voor BB Bea wilde ik een uit de toon vallend universum samenstellen, iets wat weliswaar doet denken aan een vakantiewoning, maar tegelijk ook de indruk wekt dat de werkzaamheden onderbroken zijn, tijdelijk opgeschort, waar de kinderen op rolschaatsen kunnen komen en gaan, waar nog veel moet gebeuren … of toch niet", legt Lionel Jadot uit. "En dan komt het werk van Bea naar voren: zij geeft leven aan de woning, zij zorgt voor een gevoel van warmte en intimiteit, maar dan wél in haar onnavolgbare stijl", besluit hij.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo