Architectuur

B162 Associates stellen nieuw project voor in Bozar

Li Mei Tsien en Olivier Mathieu, medeoprichters van het jonge Belgische bureau B612 Associates, stellen op 17 februari het wooncomplex Dolez voor, naar aanleiding van hun lezing in de NICHE-reeks.
Het collectief woonproject Dolez, een initiatief van de jonge Belgische architecten van het bureau B612 Associates, staat in de kijker op de volgende lezing in de NICHE-reeks in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Het gaat om een geheel van meer dan 5.000 m2 met 34 appartementen. De volumeopbouw, de gevelcompositie en de locatie maken het tot een voornaam complex dat tegelijk goed geïntegreerd is in de wijk. Het ligt op de hoek van twee traditionele straten en aan de rand van de Kauwberg (‘Kallwberg’), in het verlengde van de bouwlijn. Wel kozen de architecten er bewust voor om de ruimte open te trekken naar de brede strook tussen de straat en het bos, in plaats van met een gesloten hoek te werken. De maquette van het project Dolez is nog het hele seizoen lang te bekijken in één van de wandelgangen van de Henry Le Bœufzaal.

Li Mei Tsien is burgerlijk ingenieur-architect en studeerde in 1993 af aan de ULC (Université Catholique de Louvain-La-Neuve). Ze volgde nadien nog een masteropleiding stedenbouwkunde aan de Universiteit van Taiwan en een master architectuurtheorie en -geschiedenis aan de Architectural Association in Londen. Voor ze in 1997 medeoprichtster werd van B612 Associates werkte ze een tijdlang bij CK Tcheng en IM Pei Associates in Taiwan en bij Bruno Albert in Luik.

Lees verder op Architectura.be