Architectuur

Architectuurwedstrijd Mijn Huis, Mijn Jonge Architect

De Orde van Architecten - Vlaamse Raad, NAV, VMSW en LMH (Lierse Maatschappij voor de Huisvesting) slaan dit jaar de handen in elkaar voor het organiseren van de vierde editie van Mijn Huis Mijn Jonge Architect. Deze ideeën- & architectuurwedstrijd, met uitvoering van sociale woningbouw, is gericht op jonge architecten.
Een 12-tal sociale woongelegenheden vormen de grote uitdaging. Een gedroomde kans voor de startende architecten om hun portfolio met glans in te zetten.
Met deze wedstrijd willen we de jonge architecten op de goede weg zetten en hen de kans geven om met de nodige begeleiding een huisvestingsproject te realiseren.

Naast de uitgebreide media-aandacht en promotie worden ook nog 3 prijzen voorzien:
  • Laureaat: architectuurcontract voor de uitvoering van het ontwerp
  • Twee eervolle vermeldingen met een cheque van elk 2.000 euro


Projectomschrijving

De wedstrijd beoogt een schetsontwerp voor het realiseren van een 12-tal sociale woongelegenheden in de ‘Bogerse Velden’ te Lier in de provincie Antwerpen. De plannen en voorschriften van het project kunt u terugvinden op de website www.vmsw.be en www.mijnhuismijnjongearchitect.com.

De creatieve vrijheid dient te kaderen binnen volgende essentiële en gelijkwaardige criteria: een hoge graad van flexibiliteit, anticiperen op vereisten inzake duurzaamheid, gerealiseerd kunnen worden aan een zeer gunstige prijs en een hoge architecturale en stedenbouwkundige kwaliteit bezitten.

Wie kan deelnemen?

De wedstrijd richt zich tot architecten-stagiaires en jonge architecten met een beroepservaring van max. 5 jaar na de stage. Zij dienen op het moment van de afgifte van hun ontwerp ingeschreven te zijn in de tabel van de Orde van Architecten.

Informatie

De algemene informatiebrochure, het deelnemersformulier, de projectdefinitie en de concrete terreingegevens (plannen, stedenbouwkundige voorwaarden,…) zijn vanaf 1 september 2011 terug te vinden en te downloaden op .

Tot wanneer indienen?

De wedstrijd loopt van 1 september 2011 tot 28 oktober 2011. De inzendingen dienen de VMSW te bereiken uiterlijk 28 oktober ten laatste tegen 16u00.

Bekendmaking winnaars?

De proclamatie van de winnaars vindt plaats op vrijdag 2 december om 14 uur in het VMSW-auditorium te Brussel.
Noteer dit alvast in jullie agenda!

Ook interessant