Architectuur

Architectuurprogramma Expo '58

In april is het 50 jaar geleden dat Expo '58 plaatsvond. Naar aanleiding van dit jubileum worden er het hele jaar door talrijke tentoonstellingen en activiteiten georganiseerd. Een greep uit het aanbod: aan de hand van tekeningen, maquettes, meubelen en decoratieve elementen schetst de tentoonstelling België '58 in het Architectuurmuseum La Loge in Brussel een tijdsbeeld.

Op dinsdag 11 maart 2008 kan u naar de laatste lezing in een reeks van vier, georganiseerd door Sint-Lucas Brussel in samenwerking met het Kaaitheater, die naar de maatschappelijke en artistieke betekenis van expo 58 peilt. De veertien Vlaamse erfgoedcellen gingen op zoek naar de impact van de wereldtentoonstelling op de aanwezigen en pakken uit met de tentoonstelling Expo 58: Back to the future. In de Sint-Gorikshallen kan u in het najaar terecht voor de tentoonstelling De Brusselse architectuur van de jaren 50 en 60.

Vanaf 17 april kan u de tentoonstelling opnieuw beleven op de Heizelvlakte. Met een MP-3-speler, een viewmaster en een plannetje gaat u zelf op zoek naar de overblijfselen van Expo '58: Expo '58 - Déjà view. Mechelen pakt uit met Anno Expo 1958-2008: in het erfgoedcentrum Lamot wordt de expo in beeld gebracht met 25 maquettes van de paviljoenen. Daarnaast kan je in Mechelen terecht voor een hele resem activiteiten. De overkoepelende website Brussels Expo 58 geeft u een overzicht van alle evenementen die op stapel staan in Brussel.

Voor meer informatie kijkt u op de website van het Vai