Architectuur

Architectenorganisatie NAV verwelkomt 2000ste lid

Midden mei kon NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, haar 2000ste lid optekenen. Arch. Marijke Doms van architectenkantoor Wouters-Doms werd vorige week dan ook door voorzitter Gilbert Van Hecke letterlijk in de bloemetjes gezet. NAV groeide in iets meer dan tien jaar tijd van 600 naar 2.000 aangesloten architecten. Dienstverlening en support staan centraal in deze groei. NAV wil ook in de toekomst op dezelfde ingeslagen weg verder gaan. Kwaliteit zal hierbij centraal staan en dit gestuurd door ruim 70 bestuursleden uit vijf werkende afdelingen.

Het was toenmalig voorzitter Pierre Gyselinck die het startschot gaf voor de uitbouw van NAV. Hij riep alle lokale afdelingen op om mee te werken aan een sterke overkoepelende structuur. In de daaropvolgende jaren werd stap voor stap gewerkt aan professionele dienstverlening en ondersteuning. Op de verschillende infosessies en cursussen ontvangt NAV jaarlijks 6.000 architecten en jaarlijks worden ruim 2.000 eerstelijnsvragen opgelost van leden.

De voorbije jaren werden de eerste stappen gezet op vlak van belangenbehartiging. Zo kon NAV bijvoorbeeld bekomen dat het ereloon van de architect werd opgenomen in de Vlaamse renovatiepremie.

Een proactieve aanpak staat centraal. Een illustratie hiervan is het compleet nieuwe aanbod van permanente vorming voor architecten dat NAV dit voorjaar startte onder de noemer van de ‘Vitruvius Academy’.

Ook interessant