Architectuur

Architect Breakfast Session #3: Passief renovatie

Passief renoveren van gebouwen: de praktijk en de actualiteit leren ons dat zoiets geen evidentie is. Dubolimburg zorgt op dinsdag 13 september (in het auditorium, Marktplein, Heusden-Zolder) voor een heldere, interactieve sessie met advies van professionals uit de sector.
Hoe gaat Group Machiels om met de verduurzaming van woningen met een repetitief karakter? Koen Van Gulck legt uit hoe de hele buitenschil snel en efficiënt kan worden gerenoveerd in onder andere sociale woningbouw. Machiels Building Solutions heeft samen met slimrenoveren.nl een concept van woningverbetering uitgewerkt dat uitgaat van een buitenschil in houtskeletbouw. Deze snelle manier - bovendien met weinig impact voor de bewoners - is zeer geschikt voor renovatie.

Is het renoveren van een bestaand gebouw tot een passief gebouw een uitdaging? “Neen,” zegt Sebastian Moreno-Vacca (A2M, VUB, be.passive, PMP). “Wij doen dat elke dag”. Moreno-Vacca neemt je mee in een interactieve sessie waarin hij op een heldere en aanstekelijke manier de geheimen van passief renovatie uit de doeken doet aan de hand van (multimediale) voorbeelden uit de praktijk.

Als klap op de vuurpijl zal hij op het einde van de sessie – live! - een complexe bouwknoop berekenen op amper twee minuten tijd.

Reserveer je Quickscan PRO !

Dubolimburg geeft je na afloop de kans om een persoonlijke QUICKSCAN PRO te reserveren. Dit kort mondeling (gratis) bouwadvies voor bouwprofessionals (architecten/aannemers) screent projecten op het vlak van potentiële winstfactoren wat betreft duurzaam bouwen. De Quickscan PRO wordt gegeven door de experten van Dubolimburg (isolatie/technieken/materialen/…) Je reserveert een Quickscan PRO door voor 7 september een mail te sturen naar steunpunt@dubolimburg.be.

PROGRAMMA 13.09
Auditorium Dubolimburg (Cedubo)
Marktplein 7 - Heusden-Zolder

7u30 Ontbijt
8u00 Koen Van Gulck (Group Machiels) - Renovatie buitenschil voor woningen met repetitief karakter
8u45 Sebastian Moreno-Vacca (VUB, A2M, be.passive, PMP) - Passief renovatie (interactieve sessie)
9u45 Vragenronde
10u15 Quickscan PRO (voor ingeschrevenen)

Inschrijven voor deze gratis sessie kan tot en met vrijdag 7 september via nathalie.grauls@dubolimburg.be.
Indien u een QUICKSCAN PRO wenst te reserveren: gelieve dat uitdrukkelijk te vermelden.