Architectuur

Archdaily-Award voor torens in de vorm van een A

De website ArchDaily.com heeft onlangs zijn Building of the Year-awards uitgereikt. Elke week selecteren we één winnaar uit telkens een andere categorie. Deze week bespreken we het hoofdkwartier van het energiebedrijf Manitoba Hydro dat een Building of the Year – Award kreeg in de categorie ‘Offices’.

Het hoofdkwartier van de Canadese energieleverancier Manitoba Hydro bevindt zich in het dorpje Winnipeg en werd ontworpen door KPMB Architects en Smith Carter Architects.

A-vorm

Het ontwerp bestaat uit twee torens die samen een ‘A’ vormen. De torens bevinden zich op een plateau dat aansluit op de straat. Het punt waar de twee torens samenkomen is naar het noorden gericht en de opening die ze samen creëeren is naar het zuiden gericht. Daardoor is er zeer veel lichtinval en beschermt het gebouw zich tegen de ruwe wind die typisch is voor het klimaat in Winnipeg. Voetgangers kunnen via een openbare gallerij onder het gebouw doorwandelen. De kantoren in het gebouw zijn efficiënt met elkaar verbonden. Doordat de kantoren zo efficiënt gegroepeerd ontstaan er 'werkbuurten'.

Lees verder op Vlaamsearchitectuur.be