Algemeen

Arbonia climate wordt overgenomen door Midea Group

Arbonia climate wordt overgenomen door Midea Group
Midea Group heeft groen licht gegeven voor de overname van Arbonia climate, een divisie van het Zwitserse Arbonia AG. De Raad van Bestuur van Arbonia AG heeft ingestemd met het aanbod van Midea Group om zijn specialist in binnenklimaatoplossingen over te nemen. Beide partijen hebben de overeenkomsten reeds getekend, al is de voltooiing van de transactie onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en de goedkeuring door relevante toezichthouders.

Midea Group ontwikkelt en maakt producten op het gebied van airconditioning, gebouwentechnologie, industriële componenten, robotica en automatisering. Het hoofdkantoor van de groep is gevestigd in Foshan, in het zuiden van China. Met ruim 190.000 medewerkers behaalde de groep in 2023 een omzet van zo'n 48 miljard euro.

Arbonia climate zal geïntegreerd worden in Midea's divisie voor gebouwentechnologie, dat haar Europese activiteiten momenteel concentreert rond Clivet, met hoofdkantoor in Italië. Clivet telt zo'n 1.000 medewerkers in Europa, het Midden-Oosten en India, en richt zich op gebouwentechnologie voor zowel residentiële als commerciële gebouwen.

Samen zullen Clivet en Arbonia climate geïntegreerde HVAC-systemen aanbieden voor mediterrane en Scandinavische klimaten. Beide entiteiten zijn vastbesloten om de energietransitie te ondersteunen door middel van innovatieve producten en oplossingen.

Alexander Kaiss, CEO van Arbonia climate, kijkt met vertrouwen naar de toekomst van de divisie: "Midea is een bijzonder innovatieve en competitieve groep bedrijven en een strategische investeerder in onze sector die zich zal inzetten voor onze succesvolle verdere groei. Midea heeft een indrukwekkende staat van dienst met eerdere succesvolle investeringen, met name in Clivet. Met deze overname streeft Midea langetermijndoelen na en samen met Clivet zien we geweldige kansen voor verdere winstgevende en duurzame groei."

Ook interessant


Build for Life