Anderlecht krijgt City Gate

  BE   25 augustus 2015 Bron: Architectenweb
In de Brusselse deelgemeente Anderlecht wordt volgend jaar gestart met de realisatie van City Gate. Het project bestaat uit drie woongebouwen met een commerciŽle plint rond een binnentuin. Dat meldt Buro II & Archi+I, de architect van het project. City Gate, de naam zegt het al, wordt gebouwd op een entreelocatie in de stad, aan de rand van het centrum. Mede hierdoor is ervoor gekozen om het project een duurzaam karakter te geven. City Gate moet daarnaast de revitalisatie van de omgeving aanjagen en bijdragen aan het herstel van een blauw en groen netwerk in de wijk.

Het project bestaat uit drie gebouwen, gescheiden door twee aparte ingangen. Een twaalf verdiepingen tellende toren vormt het hoogteaccent. De gevels bestaan uit baksteen, omwille van de inpassing in de omgeving en het Ďtijdlozeí karakter. In de gebouwen komen 118 passieve woningen, waarvan ongeveer veertig energieneutraal zijn.

Verder wordt twintig procent van de elektriciteit opgewekt via hernieuwbare bronnen en zal het gebruik van leidingwater zoveel mogelijk worden beperkt door opvang en opslag van regenwater. Bij de keuze voor de gebruikte bouwmaterialen wordt volgens de architecten altijd worden gezocht naar het beste compromis tussen esthetiek, duurzaamheid en milieu-impact.

Lees verder op Architectenweb.nl

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo