Vastgoed

Amfihuis moet woningnood in verkleinen

In de strijd tegen de grote woningnood onder starters en studenten is in Groningen een nieuw woningtype ontwikkeld: het zogenoemde Amfihuis. Dat is een verplaatsbare driekamerwoning met een woonoppervlak van 55 vierkante meter, die zowel in het water als op land kan worden geplaatst.

Het Amfihuis is ontwikkeld door Thaens Urban Investment Management (T.U.I.M.). Het nieuwe woningtype wordt industrieel vervaardigd en kant-en-klaar opgeleverd. Dat heeft als voordeel dat er geen assemblage meer plaatsvindt op de bouwplaats, met alle bijkomende voordelen van dien. Het huis heeft een opvallende vormgeving, met een gebogen aluminium dak en een schuine voorgevel.

Hoogwaardige materialen
Door het gebruik van hoogwaardige materialen, voldoet de drijvende woning aan alle eisen van het Bouwbesluit en regels voor de kamerverhuur. Daarnaast kan worden gerekend op een lange afschrijvingsperiode. De constructie is onderhoudsarm, goed geïsoleerd en flexibel in te delen.

Het eerste Amfihuis wordt vandaag in Groningen gepresenteerd. Daarna is de woning op woonbeurzen en een aantal proeflocaties in Groningen te bezichtigen.