Alles wat je moet weten over systeemplafonds

25 juli 2018 Bron: Bouw & Wonen
Alles wat je moet weten over systeemplafonds
Dient er een nieuw systeemplafond geplaatst worden? Dan is het prettig om op de hoogte te zijn van het aanbod plafondplaten. Ook heeft het systeemplafond invloed op de uitstraling van de ruimte. Daarom is een keuze voor het juiste systeemplafond niet meteen gemaakt! Er zijn verschillende merken en type plafondplaten (denk aan inleg of doorzak) waardoor het niet alleen de kwaliteit, maar ook de gehele sfeer van de kamer kan beïnvloeden. Informeer altijd bij een expert wat de mogelijkheden zijn, om tot een optimaal resultaat te kunnen komen. Alles wat je moet weten over systeemplafonds kan in dit artikel worden gelezen.

Welke plafondplaten zijn geschikt voor de ruimte?

Het plafond van de ruimte wordt eerst geanalyseerd. Hoe groot zal het nieuwe systeemplafond worden? Zorg dat je op de hoogte bent van de afmetingen zodat er al een passende selectie wordt gemaakt van de plafondplaten. De expert kan meedenken met de benodigde maten van de plafondplaten. Voor een kwalitatief goed plafond ben je bij Marvo systeemplafonds aan het juiste adres. Het aanbod plafondplaten is ruim, er is aandacht voor vakmanschap en kwaliteit en snelle levering wordt nagestreefd om het plafond zo spoedig mogelijk op te leveren. Een aanrader voor het perfecte plafond.

Doorzak of inlegplaat

Het kiezen van een systeemplafond gaat niet over één nacht ijs. Het vergt veel energie tijdens het oriëntatieproces, om tot de beste oplossing te komen die goed aansluit bij de ruimte. Ook is oog voor detail noodzakelijk; er kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het plaatsen van plafondplaten met een doorzak of inlegplaat. Zijn deze termen nieuw? Een doorzak plafondplaat wordt vaak gekozen als een warme, gezellige sfeer gewenst is. De betreffende plaat zakt dan letterlijk door het plafond, het gaat vaak over enkele millimeters. Een inlegplaat heeft de voorkeur bij commerciële bedrijven voorzien van een modern interieur. Denk aan strakke lijnen, lichte tinten en koelere materialen. Handig om te weten bij het kiezen van de juiste platen!

Even praktisch

Het systeemplafond kan snel worden geleverd, maar informeer vooraf nog even naar de exacte levertijden. Dan kan er een planning worden aangehouden en weet iedereen waar hij aan toe is. Bovendien is het aanvragen van een offerte op maat ook waardevol, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Beoordeel de offerte en controleer deze op de volledigheid. Ook is het belangrijk om af te stemmen wie de plaatsing van het plafond zal realiseren. Marvo systeemplafonds levert en installeert systeemplafonds, maar ook systeemwanden met eigen ervaren monteurs door heel Nederland. Ideaal!

Een deskundige helpt je graag bij het kiezen van het gewenste systeemplafond

Vormt een systeemplafond dé oplossing voor de ruimte die deze plaatsing van plafondplaten goed kan gebruiken? Dan is het aan te raden om in contact te komen met een expert die nog meer informatie over de systeemplafonds met jou kan delen. Er is een passend aanbod wat betreft de plafondplaten en er zijn verschillende merken die aantrekkelijk kunnen zijn voor de ruimte in kwestie. Overleg daarom met een deskundige welke plafondplaten zorgen voor een optimaal resultaat. Veel succes en plezier bij de plaatsing van het nieuwe systeemplafond!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo