Rockfon lanceert innovatieve Mono Acoustic plafondsysteem

15 september 2017 Bron: UPR
Rockfon lanceert innovatieve Mono Acoustic plafondsysteem
Rockfon, toonaangevend leverancier van akoestische plafondoplossingen en deel van ROCKWOOL, introduceert het Mono Acoustic-plafond. Dit innovatieve naadloze, egaal witte plafondsysteem combineert de uitstraling van een glad gepleisterd plafond met de hoogst mogelijke geluidsabsorptie (tot αw = 1,00, Klasse A). Het is hiermee het meest akoestische monolithische plafond op de Europese markt. Naast de vraag naar betere akoestiek en mooiere afwerking beantwoordt het Mono Acoustic plafondsysteem ook de noden van zowel grote als kleine nieuwbouw- en renovatieprojecten, en de behoeften aan diverse kleuren en vormen.

Voor het eerst gaan akoestiek en egaal gladde uitstraling perfect samen

De panelen van de vernieuwde plafondsysteemoplossing worden geplaatst op een metalen profielsysteem, daarna afgevuld met Rockfon Mono Acoustic powder filler en afgewerkt met de nieuwe Elegant Render. Deze zuiver witte afwerklaag (L-waarde 94,5) met microscopische korrels (gemiddelde korrelgrootte van 22 micron) van natuurlijke bamboevezels en marmerpoeder zorgt voor de hoogste geluidsabsorptie in combinatie met de meest egale afwerking in de markt. Het plafondsysteem levert eveneens een substantiële bijdrage aan een optimale lichtreflectie (87%) en lichtdiffusie (> 99%).

Met het Mono Acoustic plafondsysteem beantwoordt Rockfon de vraag naar plafonds met een moderne uitstraling en zeer goede akoestische eigenschappen. Frank Winters, market intelligence manager van Rockfon: “Net als optimale luchtkwaliteit, voldoende daglicht en veel lichtreflectie, wordt een goede akoestiek in gebouwen alsmaar belangrijker. Verschillende onderzoeken tonen aan dat mensen beter presteren en zich meer comfortabel voelen in gebouwen waar deze aspecten voldoende aanwezig zijn. Hierdoor stijgt de vraag naar plafondsystemen die de esthetiek van de ruimte versterken en tegelijk optimaal scoren op vlak van akoestiek.”

Rockfon lanceert innovatieve Mono Acoustic plafondsysteem

Snelle plaatsing in zowel kleine als grote bouw- en verbouwprojecten

Plafonds in Mono Acoustic zijn toepasbaar in elk segment van grote en kleine nieuwbouw- en renovatieprojecten. De uitvoering kan zowel vlak als golvend en al dan niet in kleur. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt het systeem door installateurs gemonteerd die zijn opgeleid en gecertificeerd door Rockfon. Installateurs brengen met behulp van een airless verfspuit drie dunne lagen aan die elk in 2 tot 3 uur drogen (bij 20 graden Celsius en RV tussen 40%-60%). Hierdoor is het mogelijk om de afwerklaag in één dag aan te brengen. Eventuele beschadigingen zijn dankzij de airless spuitmethode eenvoudig te repareren.

“We zien dat er in de hedendaagse moderne woning- en projectbouw vaker met harde afwerkingsmaterialen wordt gewerkt. Ook kiezen architecten er tegenwoordig steeds vaker voor om grote open en hoge ruimtes te creëren. Deze combinatie van stijl- en materiaalelementen, zorgt ervoor dat er nagalmklanken kunnen ontstaan in de ruimte. Voorheen was men gebonden aan traditionele oplossingen zoals het systeemplafond. Deze is wel akoestisch, maar sluit niet aan bij de “look and feel” van nu. Een modern gestuct plafond doet dat wel, maar is dan weer niet akoestisch. Mono Acoustic biedt het beste van twee werelden: een functioneel en fraai plafond. Mono Acoustic plafondsystemen zijn daardoor interessant voor ieder type bouwklant die te maken krijgt met ruimtes met veel volume. Denk hierbij aan huizen met een vide of aan grote open kantoorruimtes”, aldus Michaël de Keersmaecker, area salesmanager van Rockfon.

Rockfon lanceert innovatieve Mono Acoustic plafondsysteem

Vanaf 1 september is het nieuwe Mono Acoustic plafondsysteem verkrijgbaar in de Benelux.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo