Bedrijfsnieuws

Alides versterkt positie in Antwerpen

Alides versterkt positie in Antwerpen
Alides, de Gentse vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar, heeft het kantoorgebouw gelegen aan de Frankrijklei 121 in Antwerpen aangekocht. Het gebouw, gelegen tegenover de Nationale Bank, biedt 2.159 m² kantoorruimte, 77m² archiefruimte en 35 parkeerplaatsen. Verzekeraar Ethias zal er in mei 2024 zijn intrek nemen. Met deze aankoop, bevestigt Alides opnieuw haar ambitieuze groeistrategie op AAA-locaties.

Renovatiewerken gepland

Alides zal het gebouw grondig renoveren op maat van haar huurder Ethias vanaf mei 2023. De werken omvatten onder andere de renovatie van de gevels en de duurzame vernieuwing van alle technieken.

Versterking van Alides' positie in de regio Antwerpen

Met deze aankoop versterkt Alides haar positie in de regio Antwerpen. Naast het residentiële topproject Elysia Park in Edegem, de herontwikkeling van de voormalige sites van bpost en Proximus in Berchem en en het kantoorgebouw aan de Groenenborgerlaan 16 in Wilrijk, is dit een nieuwe belangrijk aankoop voor de Gentse ontwikkelaar-investeerder in Antwerpen.

Alides versterkt positie in Antwerpen

"De aankoop van het gebouw aan de Frankrijklei past volledig binnen onze expansiestrategie in het kantorensegment, die erop gericht is een duurzame toekomst te geven aan verouderde gebouwen op toplocaties. Deze aankoop is een nieuwe stap in het versterken van onze positie in Antwerpen en in de verdere uitbouw van onze kwalitatieve portefeuille ​ van kantoorprojecten op strategische locaties", aldus Rikkert Leeman, CEO van Alides.