Alides koopt iconische Gerling House in Brussel

  BE   10 januari 2023 Bron: Talking Birds
Alides koopt iconische Gerling House in Brussel
Met de aankoop van alweer een iconisch gebouw, het tweede deze week in Brussel, bevestigt vastgoedontwikkelaar- en investeerder Alides haar groeiambities. Gerling House, gelegen aan de Tervurenlaan 273, naast het imposante Palais Stoclet kadert vanwege haar omvang, ligging en kwaliteit perfect in de expansiestrategie van de Gentse groep. Drie dagen na de aankoop van de IT Tower aan de Louizalaan, wordt dus ook Gerling House toegevoegd aan haar portefeuille.

Het pand biedt 4.946 m2 kantoren en 92 ondergrondse parkeerplaatsen, gelegen op een steenworp van de rotonde Montgomery. De verkoper is HDI Global SE, voor wie het complex in 1988 werd opgetrokken. Het gebouw kent een bezettingsgraad van 92% en heeft naast de verkoper, die ook in het gebouw gevestigd blijft, nog 11 andere huurders.

Alides gelooft in de kwaliteiten en de ligging van Gerling House:
"De vraag naar kwalitatieve kantoorruimte met zowel een uitgesproken identiteit als een vlotte bereikbaarheid blijft erg groot. Deze investering speelt in op deze marktvraag en biedt Alides de mogelijkheid om in de toekomst de kwaliteit en duurzaamheid ervan te verbeteren, dit in overeenstemming met onze strategie.", verklaart Rikkert Leeman, CEO van Alides.

Financiële details worden niet gecommuniceerd. Voor de transactie werd de verkoper bijgestaan door Cushman & Wakefield en Ampega Asset Management GMBH, een investeringsmaatschappij uit Keulen.

Gerling House in Brussel

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo