Al 2400 inschrijvers voor groepsaankoop zonnepanelen

  BE   10 juni 2014 Bron: Provincie Antwerpen
1 week na de lancering van de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen overtreft het aantal inschrijvingen alle verwachtingen. Nog voor de informatiecampagne goed en wel gelanceerd is, staat de teller voor de vrijblijvende inschrijvingen reeds op meer dan 2400.
De provincie Antwerpen lanceerde vorige week maandag een groepsaankoop zonnepanelen. Na de afschaffing van de subsidies kende de markt voor zonnepanelensystemen in 2013 een enorme terugval en werden er in de provincie Antwerpen bij benadering slechts 375 zonnepanelensystemen geïnstalleerd. De provincie wil deze markt opnieuw een boost geven en mensen ervan overtuigen dat zonnepanelen nog steeds een erg goede investering zijn. Met al meer dan 2400 inschrijvingen na amper 1 week lijkt ze hierin goed op weg. De eigenlijke informatiecampagne moet immers nog van start gaan.

Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: ‘We voelden wel al een tijdje aan dat de mensen zaten te wachten op deze actie, maar het hoge tempo van de inschrijvingen verrast toch. Mensen hebben duidelijk behoefte aan degelijke informatie over zonnepanelen. Met deze groepsaankoop gaan we natuurlijk een stap verder en zorgen we voor goede informatie, goede prijzen én volledig geplaatste zonnepanelensystemen. Wie investeert in zonnepanelen behaalt dan ook een erg interessant rendement op zijn investering’.

Volgende week start de provincie dus in samenwerking met de gemeenten de informatiecampagne voor de groepsaankoop op via posters, folders en de gemeentelijke informatiekanalen. Er komen advertenties in kranten en weekbladen, maar ook spotjes op de regionale zenders. Vrijblijvend inschrijven kan nog tot 12 augustus via www.samengaanwegroener.be.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo