Eerste grote groepsaankoop zonnepanelen in Antwerpen

  BE   3 juni 2014 Bron: Provincie Antwerpen
Vanaf vandaag kan iedereen zich vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de provincie Antwerpen. Die werkt net zoals de succesvolle groepsaankoop voor stroom. Inwoners kunnen nu samen een compleet zonnepanelensysteem van hoge kwaliteit aankopen tegen een scherpe prijs en zo ook bijdragen aan het milieu. De provincie zorgt voor ondersteuning tijdens het hele proces.

Zijn zonnepanelen dan nog aantrekkelijk nu er geen subsidies meer voor worden gegeven? Inga Verhaert, gedeputeerde voor energie: “Zeker en vast! De extra kosten voor het terug leveren aan het net zijn van de baan en door de lage prijzen zijn subsidies niet meer nodig. Zonnepanelen blijven dus aantrekkelijk en brengen meer op dan spaargeld op de bank. “

De familie Mees uit Aartselaar kan dat beamen: “Toen we besloten te bouwen waren zonnepanelen voor ons een logische, duurzame keuze. Zeker omdat de investering terugverdiend zal zijn na 9 jaar. En daarna kunnen we nog vele jaren profiteren van de opbrengst. Op jaarbasis moeten we dan geen elektriciteitsfactuur meer betalen, we kunnen ons volledige verbruik zelf opwekken.”

Eerste grote groepsaankoop zonnepanelen in Antwerpen

De groepsaankoop

Inga Verhaert: “Hoe meer mensen meedoen met de groepsaankoop, hoe sterker we staan om een mooie prijs te bedingen. Dat hebben we al bewezen met de groepsaankoop voor stroom en willen we nu graag herhalen met zonnepanelen.”

Geďnteresseerden kunnen zich tot en met 12 augustus 2014 gratis en vrijblijvend inschrijven via www.samengaanwegroener.be. Op 13 augustus is er een veiling onder gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De deelnemers ontvangen vanaf 3 september vrijblijvend een persoonlijk voorstel van de leverancier die de het beste pakket aanbiedt.

Wie kan meedoen?

Inwoners van de provincie Antwerpen die eigenaar zijn van het dak, of huurders die expliciete toestemming hebben van de eigenaar. Ook kleine of middelgrote ondernemingen (KMO) of verenigingen van mede-eigenaars (VME) kunnen zich inschrijven. Bij de installatie van de zonnepanelen worden regionale installateurs betrokken.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo