Nieuwbouw

Aannemers moeten bouwterreinen beter beveiligen

Aannemers moeten hun bouwterreinen beter beveiligen. Bouwend Nederland, het Verbond van Verzekeraars, politie en de beveiligingsbranche werken daarom gezamenlijk aan een handreiking voor bouwbedrijven. Die moet de bedrijven helpen bij het nemen van de juiste beveiligingsmaatregelen.

Als bouwterreinen beter beveiligd worden neemt de kans op diefstal en andere vormen van criminaliteit af. De handreiking moet niet als vrijblijvend beschouwd worden. Het is de bedoeling dat het plan zo breed mogelijk wordt toegepast in de bouw. Volgens Patricia Swienink, beleidsadviseur van het Verbond van Verzekeraars, kunnen verzekeringsmaatschappijen de handreiking zelfs opnemen in de voorwaarden van de verzekeringen. Wel zijn verzekeraars vrij in het vaststellen van de voorwaarden.

De verantwoordelijkheid voor het beveiligen van een bouwterrein blijft straks bij de aannemer. Door de handreiking wordt echter wel aangetoond dat het belang van een betere beveiliging ver reikt. Als de beveiliging beter is, kan het aantal diefstallen beperkt worden. In dat geval hoeft de politie ook minder vaak uit te rukken. Voor verzekeraars betekent een daling van het aantal diefstallen dat ze minder hoeven uit te keren.

Gebaseerd op: Cobouw

Ook interessant